© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

10 Çİnlİ armatörden beşİ leasİng kuruluşu

BIMCO gemi sahipleri derneğinin verilerine göre, en büyük 10 Çinli armatörden beşi leasing kuruluşu

BIMCO'nun bugün yayınladığı yeni bir raporda, "Çinli finans kurumlarının leasing pazarına girişi, son yıllarda Çin'in sahip olduğu filonun büyümesine önemli ölçüde katkıda bulundu" ifadesine yer verildi.

COSCO, Çin'in açık ara en büyük armatörü olsa da, ilk 10 listede çok sayıda banka ismi yer alıyor. COSCO'nun hakimiyeti öyledir ki, filo büyüklüğü neredeyse ilk 10'da yer alan tüm diğer şirketlerin toplamına eşdeğerdir.

Pekin'in artan yolsuzluk baskısı, son birkaç yılda Çin gemi kiralama sektöründeki birçok üst düzey ismin gözaltına alınmasına neden oldu, ancak son aylarda Çin gemi kiralama, dünya denizciliğinde önemli bir güç olarak kendisini yeniden kanıtladı.

Clarksons Research'ün verilerine göre Çin, bu Ağustos ayında modern çağda ilk kez gros tonaj (gt) açısından Yunanistan'ı geride bırakarak dünyanın en büyük ticari filosuyla övündü. Ancak sıralamalar ölü ağırlık (dwt) ile ölçüldüğünde Yunanistan hâlâ üstünlüğünü koruyor; bu, bugün BIMCO tarafından da destekleniyor.

BIMCO  baş analisti Niels Rasmussen. “Yunan armatörler, kargo kapasitesiyle ölçüldüğünde dünyanın en büyük kargo taşıma gemisi filosunu kontrol ediyor. Toplamda kargo taşıma kapasitesinin %19'unu kontrol ediyorlar ve kuru yük, tanker ve gaz taşıyıcı sektörlerinde özellikle yüksek bir paya sahipler" dedi

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER