© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

2. Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir ve Proje Yarışması : Başvurular 3 Ocak'ta

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 'Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir ve Proje' yarışmasının başvuru tarihleri açıklandı.

“2. Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir ve Proje Yarışması” için 03 Ocak – 31 Mart 2022 tarihleri arasında başvurular alınacak ve ilgili detaylara http://imeakdtofikiryarismasi.com web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

İMEAK DTO YK Başkanı Tamer Kıran, ''2’nci Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir ve Proje Yarışmamıza Herkesi Katılmaya Davet Ediyorum.

Teknolojinin akıl almaz bir hızla geliştiği, neredeyse her sabah yeni bir buluşla güne başladığımız bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke olmak büyük önem taşıyor.

Denizcilik de bu hızlı değişimden nasibini alıyor ve tam anlamıyla yeni bir teknoloji devriminin başlangıcını yaşıyor. Uzaktan kumandalı, insansız gemileri konuştuğumuz bir ortamda mühendislerimiz tarafından üretilen pek çok ilkleri ve yenilikleri görmek göğsümüzü kabartıyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak, bu dönemde, milletimizin akla, bilgiye, üstün yeteneklere dayalı dinamizm ve girişimciliği ile denizcilik sektörümüzün paydaşlarının tecrübe ve yaratıcılıklarıyla ortaya koyabilecekleri fikirlerin Türk Denizciliğine yeni ufuklar açacağına inanıyoruz.

Bu nedenle ikincisini düzenlediğimiz “Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir ve Proje Yarışması” ile ülkemizin her bireyinin denizcilik alanındaki özgün ve yaratıcı fikir ve projelerinin ortaya çıkarılıp, yatırımcıyla buluşturulmasını ve sektörümüzde kullanılabilir hale getirilmesini amaçlıyoruz.

Yarışmamıza başvurular, 3 Ocak - 31 Mart 2022 tarihleri arasında www.imeakdtofikiryarismasi.com web sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabilecek.

Deniz ulaştırması, gemi ve yat inşa, deniz turizmi, deniz kaynakları, limanlar, lojistik, denizcilik eğitimi ve istihdam alanlarında yeni ve uygulanabilir fikirleri ve projeleri kapsayan yarışmada, bir yandan insanlarımıza fikirlerini ortaya koyma fırsatı sunarken, diğer yandan yeni ve uygulanabilir projeleri ödüllendirmeyi ve hayata geçirilmesine destek sağlamayı hedefliyoruz.

Değerlendirmenin, ülkemizin çok değerli üniversiteleri bünyesindeki denizcilik fakültelerimizin seçkin akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından yapılacağı bu yarışmaya, fikri ve projesi olan herkesi katılmaya davet ediyorum.

“2. Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir ve Proje Yarışması”nın, ülkemize, milletimize, denizcilik sektörümüze hayırlı olması temennisiyle, bilgi birikimlerini fikir ve projelere dönüştürerek yarışmamıza katılım gösteren herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.''

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER