© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

AB, Türkiyeden üç geri dönüşüm tesisini daha onayladı

27 Temmuz'da Avrupa Komisyonu, Avrupa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri Listesi'nin 11. baskısını kabul etti. Güncellenen liste, Türkiye'de bulunan üç yeni tersaneyi içeriyor.

Avrupa Listesi'nde artık 38 tersane Avrupa'da (AB, Norveç ve İngiltere), 9 tersane Türkiye'de ve 1 tersane ABD'de olmak üzere 48 gemi geri dönüşüm tesisi bulunmaktadır. Avrupa Listesindeki birkaç tersane de büyük gemileri geri dönüştürebilir.

Komisyon ayrıca, Danimarka'da bulunan tescilli iki tersanenin ve İtalya'da bulunan bir tescilli tersanenin dahil edilme süresinin sona erme tarihini uzattı.

AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği'nin uygulanmasının bir parçası olarak, Komisyon, gerektiğinde habersiz denetimler de dahil olmak üzere, Avrupa Listesi'ndeki tersanelerin AB mevzuatında belirtilen koşullara uygunluğunun izlenmesini sürdürecek ve artıracaktır.

31 Aralık 2018'den bu yana, AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği, bir AB Üye Devleti bayrağı altında seyreden tüm büyük deniz gemilerinin, Avrupa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri Listesi'nde yer alan onaylı bir gemi geri dönüşüm tesisini kullanmasını şart koşuyor.

Avrupa tesis listesi

Liste, daha fazla uyumlu tesis eklemek veya uyumluluğu sona ermiş tesisleri çıkarmak için düzenli olarak güncellenir.

Herhangi bir gemi geri dönüşüm tesisi, Avrupa Listesi'ne dahil olmak için, bulunduğu yere bakılmaksızın, bir dizi güvenlik ve çevre gerekliliklerine uymak zorundadır. AB'de bulunan tesisler için, yetkili ulusal makamlar ilgili tüm koşulların karşılanıp karşılanmadığını kontrol etmeli ve ardından tesisin listelenmesi gerektiğini Komisyona bildirmelidir. Üçüncü ülkelerde bulunan ve bir Üye Devletin bayrağını taşıyan gemileri geri dönüştürmeyi amaçlayan gemi geri dönüşüm tesislerinin, Avrupa Listesine dahil edilmek üzere Komisyona başvurması gerekir.

Komisyon daha sonra bu tersanelerin Yönetmelik'teki gerekliliklere ne kadar uygun olduğunu değerlendirip kontrol eder ve bu gereklilikler karşılandığında Avrupa Listesi'ne dahil edilmesini önerir.

TAM LİSTEYİ GÖR 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER