© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

AB ve Nijerya, Gine Körfezi'ndeki Korsan Saldırıları Sorunu için Bir Araya Geldi

Gine Körfezi'nde korsan saldırılarının artması sektörde endişeye yol açtı. Artan saldırılar üzerine denizcilik hatlarından gelen eylem çağrıları ile Nijerya Yetkilileri ve Avrupa Birliği Konseyi, bölgede güvenliği artırmak için harekete geçme taahhüdünde bulundu.

Harekete geçme eylemi, en son bölgede korsanlar tarafından Mozart konteyner gemisine yönelik saldırı sonucu bir Azeri denizcinin öldürülmesi ve 15 Türk denizcinin kaçırılmasının ardından geldi.

Türk Büyükelçiliği, Mozart konteyner gemisindeki saldırı ve kaçırılma olaylarını görüşmek üzere Nijerya Denizcilik İdaresi ve Güvenlik Kurumu (NIMASA) yetkilileriyle bir araya geldi . Nijerya Denizcilik İdaresi ve Güvenliği Kurumu (NIMASA) Başkanı Bashir Jamoh, "Nijerya sularının dışındaki Liberya bandıralı gemiden kaçırılan 15 Türk denizcinin güvenli bir şekilde evlerine geri dönmesi için elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza dair güvence veriyorum" dedi.

Devam eden korsan saldırılarına ve yerel yönetimlerin bu saldırıları önleyememesine dayanarak, Avrupa Konseyi'nin bölgedeki korsan saldırılarını önlemeye yönelik, daha iyi koordine etmeye çalışarak yardım etmeye karar verdiğini bildirdi. AB'nin, siyasi kontrolü sağlamak için çalışacağı ve organize suçlar da dahil olmak üzere deniz güvenliğinin önündeki pek çok zorluğun üstesinden gelmek için Batı ve Orta Afrika Devletlerine stratejik rehberlik sağlayacağı bildiriliyor. AB ayrıca , daha geniş bir Avrupa operasyonel angajmanı yoluyla Gine Körfezi'nin kıyı devletleri ile çalışmayı artırma taahhüdünü de teyit etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER