© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ABD Askeri Nakil Gemisi Dedeağaç Limanı'nda

ABD'ye ait askeri nakil gemisi 'ARC Independence' Yunanistan'ın Dedeağaç limanına ulaştı.

ABD'ye ait askeri nakil gemisi 'ARC Independence' Yunanistan'ın Dedeağaç limanına ulaştı. Gemi, "Atlantic Resolve" isimli askeri tatbikata destek amacıyla çok sayıda helikopter ve askeri araç taşıyor.

Dedeağaç Liman İdaresi Başkanı Konstantinos Chatzimichail, dev gemiden karaya indirilen ilk helikopterin fotoğrafını paylaştı.

 

Yükünü ilerleyen günlerde limana indirmesi beklenen geminin, daha sonra bölgeden ABD'ye transfer edilecek araçları ve Romanya'dan Dedeağaç Limanı'na gelen ABD'ye ait helikopterleri yükleyeceği belirtildi.

"ARC Independence" isimli geminin, ABD Askeri Kuvvetlerine ait araçları bölgeye getirmek ve bölgeden geri götürmek üzere Dedeağaç Limanı'na gelecek tek nakil gemisi olmadığı, askeri malzeme nakli için başka gemilerin de ilerleyen günlerde limana geleceği ifade edildi.

2007 yılında Güney Kore'de inşa edilen gemi, şu anda ABD bayrağı altında seyrediyor.

Atlantic Resolve Operasyonu ise, 2014 yılında Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına yanıt olarak başladı. ABD, bölgedeki hava, kara ve deniz varlığının artırılması ve önceden planlanmış tatbikatların güçlendirilmesi de dahil olmak üzere, NATO'nun doğu kanadındaki caydırıcı duruşunu geliştirmek için birkaç acil adım attı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER