© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ABD Donanması 'USS Mobile'i Austal'den Teslim Aldı

Austal şirketi, ABD Donanmasına geleceğin Kıyı Muharebe Gemisi USS Mobile (LCS-26) teslimatını gerçekleştirdi

Avustralya merkezli Austal, Austal USA şirketinin 13. Independent sınıfı USS Mobile Kıyı Muharebe Gemisini (Littoral Combat Ship/LCS) Alabama eyaletindeki Mobile şehrinde bulunan tersanesinden ABD Donanmasına teslim ettiğini duyurdu. Geleceğin Kıyı Muharebe Gemisi USS Mobile (LCS 26), Şubat ayında USS Kansas City (LCS 22), Haziran ayında USS Oakland (LCS 24) ve Eylül ayında USNS Newport (EPF 12) tesliminin ardından, 2020 mali yılında Austal USA tarafından ABD Donanmasına teslim edilen dördüncü gemidir.

Austal İcra Kurulu Başkanı David Singleton, USS Mobile gemisinin Mobile şehrinde tesliminin 2020 yılını bitirmek için çok uygun bir yol olduğunu söyledi. Ek olarak, “Bu zorlu yılı bitirmenin, geleceğin USS Mobile’ın kendi adıyla anılan şehrinde teslim edilmesinden daha iyi bir yolu olabilir mi? Bu gemi, Austal USA ve Mobile şehri halkının ruhuna ve kararlılığına harika bir övgüdür. ABD Donanmasına en son Independent sınıfı kıyı muharebe gemisinin teslimatı için tebrik ederiz. Birleşik Devletler’in savunma sanayii başarısının bir başka sembolü ve filoya oldukça kabiliyetli bir ek.” açıklamasını yaptı.

Kıyı Muharebe Gemileri

Independent sınıfı LCS, kıyıya yakın alanlarda operasyon için tasarlanmış, ancak açık okyanus operasyonları da yapabilen hızlı, çevik ve odaklanmış bir görev platformudur. Mayınlar, sessiz dizel motorlu denizaltılar ve hızlı su üstü araçları gibi asimetrik “erişim engelleme” tehditlerini ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır. 127 metrelik yüksek hızlı, üç gövdeli (trimaran) savaş gemisi, derin sudan kıyıya kadar mevcut ve geleceğin görev kabiliyetlerini desteklemek için yeni teknoloji ve yetenekleri entegre ediyor.

4 adet LCS şu anda Austal USA’in Alabama tersanesinde çeşitli inşaat aşamaları altında; USS Savannah (LCS 28) ve USS Canberra (LCS 30) gemileri üzerinde montaj devam ederken, USS Santa Barbara (LCS 32) ve USS Augusta (LCS 34) gemileri modül üretim tesisinde (MMF) yapım aşamasındadır. USS Kingsville (LSC 36) ve USS Pierre (LCS 38) gemileri ise sözleşme altındadır. Ayrıca Austal USA, ABD Donanması için 12 gemi, yapım aşamasında olan ek bir gemi ve taslağı oluşturulmuş bir gemi olmak üzere toplamda 14 adet gemi inşa edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER