© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ABD Donanması’nın Amfibi Hücum Gemisi Filoya Katıldı

ABD Deniz Kuvvetleri’nin yeni Amfibi Hücum Gemisi USS Tripoli (LHA 7) filoya katıldı.

ABD Deniz Kuvvetleri yeni Amfibi Hücum Gemisi USS Tripoli (LHA-7)’yi filosuna katarak aktif olarak hizmete aldığını açıkladı. Her ne kadar Deniz Kuvvetleri, alışılmış olan görevlendirme törenini COVID-19 pandemisi nedeniyle getirilen kısıtlama sebebiyle iptal etmiş olsa da USS Tripoli aktif hale getirildi. İlerleyen zamanlarda özel bir etkinlik düzenleme yapılması düşünülüyor.

Deniz Kuvvetleri Bakanı Kenneth J. Braithwaite yaptığı açıklamada, “USS Tripoli, tüm personelimizin –sivil, müteahhit ve askeri personel– takım çalışmasının ne olduğuna ve neleri başarabileceğine dair bir kanıttır.” dedi.

Braithwaite açıklamasının devamında, “Bu gemi, karmaşık bir dünyada birçok mücadeleye karşı koymak için filomuzun manevra kabiliyetini ve caydırıcılığını artıracak, güç dengesizliğine karşı koymak için deniz yollarının korunmasından, kendi sınırlarımızın korunmasına kadar yenilenmiş büyük bir güç rekabeti devrini açacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“Daima Muharebeye Hazır”

Seferi Görev Grubu 3’ün komutanı Amiral Philip E. Sobeck, Deniz Kuvvetleri’nin yeni amfibi hücum gemisini ve ekibini amfibi kuvvete kabul ettiğini açıkladı.

Sobeck, “Tripoli Deniz Kuvvetleri’mizin güçlenmek ve muharebe alanında sınırlarımızı korumak amacıyla devam eden yatırımlarına bir örnektir. Tripoli’nin ekibini, zamana meydan okur nitelikte sıkı çalışması ve bu dönüm noktasına ulaştıkları için tebrik ediyorum. Size, denize açılmak ve devamlı harekâta destek için, daima muharebeye hazır gemileri ve muharebeye istekli personelleri bulunan amfibi kuvvete, hoş geldiniz diyorum.” dedi.

USS Tripoli , filoya daha çok havacılık merkezli bir platform sağlamak için, anahtar bileşenleri içeriyor. Tripoli’nin tasarım özellikleri, genişletilmiş hangar güvertesi, yeniden düzenlenmiş ve genişletilmiş hava platformlarının bakım tesisleri, parçalar ve destek ekipmanları için artırılmış hazır depolama ve artırılmış uçuş yakıtı kapasitesidir. Gemi, tersaneden ayrıldığında Deniz Kuvvetleri’ndeki geleceğin tüm hava muharebe unsurları ile, buna F-35B Joint Strike Fighter da dahil olmak üzere, entegreye hazır olması açısından ilk USS Tripoli değişimi yapılan gemidir.

USS Tripoli gaz türbini sevk santrali, alansal elektrik dağıtımı ve ilk defa USS Makin Island’a (LHD 8) yüklenen yedek yakıt verimliliği sevk sistemi içeriyor. USS Tripoli, 257 metre uzunluğunda, yaklaşık 44,000 ton taşıma kapasitesine sahip ve 20 knot üstünde seyir edebilme kabiliyetine sahip.

USS Tripoli’nin Komutanı Yüzbaşı Kevin Myers, Tripoli’nin son birkaç aydaki deniz testlerinden alınan başarıların altını çizerek sıkı çalışma ve tüm takımın kararlılığının son birkaç yıldaki deniz testi başarılarının kanıtı olduğunu ifade etti.

“Mirası Taşımaya Hazır”

Myers “Tripoli ismini taşıyan üçüncü gemi olmak büyük bir onur ve bu mürettebat eskiden beri süregelen Donanma ve Deniz Piyadeleri amfibi topluluğunun mirasını taşımaya hazır.”dedi. “Bu denizciler ve Piyadeler kendinden sonra gelecek olanlara yol gösterecekler. Bu Kararlılığı görmek ne kadar da olağanüstü, azim ve direnç bu yeni göreve atanan arkadaşların ilk günden beri gösterdikleri meziyetler ve yakın zamanda Donanma ve millet salgını birlikte geçiriyor. Bu takımın halkın ihtiyacı olduğundan yer ve zaman gözetmeksizin çağrılarına cevap vereceklerinden şüphem yok.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER