© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ABD, Filipin gemilerine gözdağı verdi

ABD, Pasifik'teki Filipin gemilerine veya uçaklarına yönelik herhangi bir saldırının Washington'dan bir savunma tepkisini tetikleyeceği konusunda uyardı

ABD, Çin'i "Filipin gemilerini taciz etmek ve sindirmekle" suçladı ve Pekin'i, bir Çin gemisi ile Filipin Sahil Güvenlik botu arasında yakın zamanda meydana gelen yakın çarpışmanın ardından Güney Çin Denizi'ndeki "kışkırtıcı" eylemi sona erdirmeye çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden'ın mevkidaşı Filipin Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. DC. 

Dışişleri Bakanlığı ayrıca Filipin güvenlik güçlerine veya kamu gemilerine yönelik bir saldırının ABD'nin tepkisini tetikleyebileceği konusunda uyardı.

"ABD, kurallara dayalı uluslararası denizcilik düzenini koruma konusunda Filipinli müttefiklerimizin yanında yer alıyor ve Güney Çin Denizi'ni de içeren Pasifik'te Filipin silahlı kuvvetlerine, kamu gemilerine veya uçaklarına silahlı saldırı düzenleneceğini yeniden teyit ediyor. Miller, yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik, ABD'nin karşılıklı savunma taahhütlerine başvuracağını söyledi.

 

ABD, Spratly Adaları açıklarında Çin ve Filipin gemileri arasında yaşanan ramak kala olayına yanıt veriyordu - hareketli Güney Çin Denizi'nde iki ülke arasında meydana gelen uzun bir deniz olayı dizisinin sonuncusu .

Filipinler Cuma günü Çin sahil güvenliğini , önceki çatışmalar için bir parlama noktası olan Spratly takımadalarında Filipinler'in kontrolündeki İkinci Thomas Shoal'a yakın bir Filipin Sahil Güvenlik devriyesi sırasında meydana gelen bir olayın ardından "saldırgan taktikler" ile suçladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER