© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ABD 'Kayıtlar Silindi' dedi! 1952'de Türkiye'de Görüntülendi

Nuh'un Gemisi efsanesini bilmeyeniniz yoktur. Büyük Tufan'dan sonra karaya oturdu. Efsanesi ise bundan sonra başlıyor zaten. Nuh'un Gemisi'nin karaya oturduğu yer olarak Ağrı Dağı'nın tepesi olarak gösteriliyor. Peki Nuh'un Gemisi Ağrı Dağı'nda mı gerçekten? CIA'in 50 yıldır gizlediği o bilgi sizi çok şaşırtacak.

M.S. 263 ile 339 yılları yaşamış piskopos Caesarea'lı Eusebius'tan bu yana Nuh'un Gemisi'ni arama çalışmaları devam ediyor.

Nuh'un Gemisi'nin nerede olduğuna dair çok sayıda iddia bulunuyor. Bu iddialardan en çok kabul göreni geminin Ağrı Dağı'na oturması.Nuh'un Gemisi'nin nerede olduğuna dair çalışmalar yürüten araştırma grubu ARK InSight, geminin Türkiye'de bulunduğuna dair şoke eden bir iddia ortaya attı.

Buna göre 1952 yılında ABD ordusu, Türk Hava Kuvvetleri ile koordineli olarak Türkiye'nin ilk hava haritasını oluşturmak için çalışma yürütüyordu.

Çalışmalar kapsamında görev alan ve AJ Savage tipi uçakla uçuş gerçekleştiren ABD ordu fotoğrafçısı William Todd, Ağrı Dağı'nın tepesinde büyük bir yapının bulunduğunu öne sürdü.

Todd'un iddasına göre Ağrı Dağı'nın üzerindeki buzla kaplanan büyük yapı, dağın 4 bin 800 metre yüksekliğinde yer alıyordu.Todd, büyük yapı olarak nitelediği şeklin fotoğraflarını çekse de bu görüntülerin bugün nerede olduğu bilinmiyor.

Todd'un anlattıklarına göre gördüğü yapı dikdörtgen şeklinde ve kayra taşı rengindeydi.Yapının yalnızca yaklaşık 10 metrelik bölümü buz tabakasının dışında bulunuyordu.O dönem bölgede görev yapan 6 adet haritalandırma uçağından oluşan hava filosu, Ağrı Dağı'ndaki şüpheli yapının üzerinde hemen hemen her gün uçuş gerçekleştirdi.

Yapının fotoğrafını çeken Todd, görüntüleri devlete teslim etti ve bir daha görüntülere asla ulaşamadı.

Fotoğrafların kopyasını ABD'nin başkenti Washington DC.'de bulunan Deniz Fotoğrafları Bilim Merkezi Arşivi'nden talep ettiğini belirten Todd'a, fotoğrafların orijinal negatiflerinin bulunamadığı yanıtı verildi.

Todd'un iddiaları Nuh'un Gemisi'nin Ağrı Dağı'nda bulunduğuna dair ortaya atılan ilk sav değil.Nuh'un Gemisi'ni konu alan bir belgeselde ise 1949 yılında ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli bir pilotun, gizli Sovyet görevi kapsamında Ağrı Dağı yakınlarında uçuş gerçekleştirdiği anlatılıyor.

O dönemde Türkiye'nin Sovyetler Birliği ile fiziki olarak sınırı bulunuyordu.4720 metrede uçuş gerçekleştiren pilot, Ağrı Dağı'nda buz tabakasının üzerinde ilginç bir cisim fark etti.CIA kayıtlarına bu keşif, Ağrı Dağı Anomalisi olarak geçti.

Fakat kayıtlar gizlendiği için 50 yıldan uzun süre Ağrı Dağı'nda ne görüldüğü büyük bir sır olarak kaldı.Richmond Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan Porcher Taylor, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, görüntüleri talep etti.

Görüntülerde kar tabakasının üzerinde açık şekilde görülen bir cisim göze çarpıyor.Fakat ABD savunma istihbarat örgütü DIA, 50 yıldan daha uzun süredir gizlenen görüntüler için aldatıcı bir ışık oyunu açıklaması yapıyor.

Fakat Porcher Taylor, DIA'nın aksine görüntülerde insan yapımı bir şeyin net olarak göze çarptığını belirtiyor.Porcher Taylor, hazırladığı belgeseli çalışmaları için kullanacağını belirtiyor.


 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER