© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ABD; Rus gemisinin silah taşıdığı endişesinde

Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre, yaptırım uygulanan bir Rus gemisi, Güney Afrika'daki bir limanda karanlıkta kargo taşıdı ve yerel yönetim neyin boşaltıldığını söylemiyor

The Wall Street Journal'ın tanık raporlarına, fotoğraflara ve ABD'den gelen bilgilere dayandırdığı haberine göre, Lady R olarak bilinen yaptırım uygulanan bir Rus ticaret gemisi, Güney Afrika'daki bir donanma üssünde iki gece karanlıkta kargo taşıdı ve yetkililer neyin boşaltıldığını söylemiyor. üst düzey bir ABD yetkilisi. 

Wall Street Journal, Aralık ayında iki gece boyunca, ülke çapındaki elektrik kesintileri sırasında, büyük bir vincin kargoyu Cape Town yakınlarındaki Simon's Town Deniz Üssü'nden gemiye taşıdığını bildirdi.

Yerel Güney Afrika hükümet yetkilileri, kargonun içinde ne olduğunu ve limanda neyin boşaltıldığını açıklamayı reddetti.

Wall Street Journal, Güney Afrika savunma bakanının gazeteye Washington'ın "sadece Güney Afrika'yı değil, Afrika'yı da Rusya kokan herhangi bir şeye sahip olmakla tehdit ettiğini" söylediğini bildirdi.

 

ABD'li bir yetkili de Wall Street Journal'a "Lady R'ye yüklenen konteynerlerin kaynağı hakkında kamuya açık hiçbir bilgi yok" dedi. 

Wall Street Journal, daha önce Transmorflot LLC olarak bilinen şirketi MG-FLOT'un ABD tarafından Rus silahları ve silahları taşımakla suçlandığı geminin,  Simon's'a yanaştığında konumunu takip eden transponderini kapattığını bildirdi. Geçen ay kasaba. 

Wall Street Journal, geminin yer tespit cihazının iki gün sonra Simon's Town'ın 100 mil doğusundayken tekrar açıldığını bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER