© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ABD Temiz Liman Yatırım Programını Başlattı

ABD Çevre Koruma Ajansı, sıfır emisyonlu liman ekipmanı ve altyapısının finanse edilmesine yardımcı olmak, için 3 milyar dolarlık Temiz Limanlar Programının başlatıldığını duyurdu.

ABD, tarihteki en büyük iklim yatırımı olan enflasyonu azaltma yasası kapsamında oluşturuldu ve iyi maaşlı işler yaratırken çevredeki topluluklarda ABD limanlarından kaynaklanan dizel kirliliğini azaltarak çevresel adaleti geliştirmeyi amaçlıyor.

EPA, 3 milyar doların bir parçası olarak iki ayrı Finansman Fırsatı Bildirimi yayınlıyor.

Yaklaşık 2,8 milyar dolarlık sıfır emisyon teknolojisi dağıtım yarışması, ABD limanlarındaki mobil kaynak emisyonlarını azaltmak için sıfır emisyonlu liman ekipmanlarını ve altyapısını doğrudan finanse edecek. Fonun uygun kullanım alanları arasında insan tarafından çalıştırılan ve bakımı yapılan sıfır emisyonlu kargo elleçleme ekipmanı, liman araçları ve diğer gemiler, elektrikli şarj ve hidrojen yakıt altyapısı ve bir dizi başka teknoloji yatırımı yer alıyor.

Yaklaşık 150 milyon dolarlık bir başka iklim ve hava kalitesi planlama yarışması, ABD limanlarındaki emisyon envanterleri, strateji analizi, topluluk katılımı ve dayanıklılık önlemlerinin belirlenmesi de dahil olmak üzere iklim ve hava kalitesi planlama faaliyetlerini finanse edecek.

Başkanın uluslararası iklim politikasından sorumlu kıdemli danışmanı John Podesta şunları söyledi: "Amerika'nın limanlarının yakınında yaşayan topluluklar nakliye, kamyon taşımacılığı ve denizcilik endüstrilerinden kaynaklanan en kötü hava kirliliğinin yükünü çekiyor."

"EPA'nın bugünkü tarihi duyurusu, bu topluluklar için daha temiz, daha sağlıklı bir geleceğe yapılan bir yatırımdır" diye ekledi.

Finansman, liman otoriteleri, bir liman otoritesi veya limanı üzerinde yargı yetkisine sahip olan eyalet, bölgesel, yerel veya kabile kurumları, hava kirliliği kontrol kurumları ve uygun bir kuruluşla ortaklık içinde başvuruda bulunan özel kuruluşlar tarafından kullanılabilir.

Fon, su limanlarındaki (kıyı ve iç kara) projelerin yanı sıra malların demiryolu araçları ve kamyonlar arasında aktarıldığı tesislerdeki (kuru limanlar) projeler için de kullanılabilir.

Finansman fırsatları EPA Yöneticisi Michael S. Regan tarafından Wilmington, Kuzey Carolina'da düzenlenen bir etkinlikte duyuruldu.

Temiz Limanlar Programı, iklim, temiz enerji ve diğer alanlardaki belirli federal yatırımların genel faydalarının %40'ının, yetersiz yatırım nedeniyle marjinalleştirilen ve kirlilik nedeniyle aşırı yük altında kalan dezavantajlı topluluklara akması hedefini belirliyor.

Yeni program, EPA'nın Limanlar Girişimi ve limanlarda 207 dizel emisyon azaltım projesinin uygulanması için 196 milyon dolardan fazla yatırım yapan ve limanları içeren çok sektörlü projelere ek 88 milyon dolar yatırım yapan Dizel Emisyon Azaltma Yasası programlarının başarısına dayanıyor.

 Temiz Limanlar Programı NOFO'suna başvuru için son tarih 28 Mayıs olduğu belirtildi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER