© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ABD, yat üzerindeki yaptırımları kaldırdı.

ABD, Türkiye'de bağlı bulunan daha önce Rus bir iş adamına ait olduğu iddia edilen bir yat üzerindeki yaptırımları kaldırdı.

Bakanlık Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD Hazine Bakanlığı'nın daha önce Rus işadamı Dmitry Pumpyansky'ye ait olduğu iddia edilen "Axioma" (Axioma) yatına yaptırımlardan çekildiğini söyledi.
Geminin hangi temelde yaptırımlardan çekildiği belirtilmedi.
Vessel Finder portalına göre, Malta bayrağı altında seyreden bir yat şu anda Türkiye'de Marmara Denizi'nde demirli durumda 
72 metrelik, beş katlı, havuzlu ve spalı süper yat, 2013 yılında Türk şirketi Dunya Yachts tarafından inşa edildi ve açık kaynaklara göre daha önce MY AXE, AXIOMA, Z, MY AXIE DE MER, KIRMIZI MEYDANA, DUNYA gibi isimler taşıyordu. 
Geçen yıl değeri 75 milyon dolar olan Axioma'nın CebelDE MER, KIRMIZI MEYDANA, DUNYA gibi isimler taşıyordu. itarık'ta düzenlenen bir müzayedede 37 milyon dolara satıldığı bildirildi . Satış, Pumpyansky'ye yaptırım uygulanmasının ardından Britanya Bölgesi yetkilileri tarafından durdurulduktan sonra gerçekleşti. Tutuklanma nedeni, Amerikan bankası JP Morgan'ın, Pumpyansky'nin şirketi Pyrene Investments'ın bankaya 20 milyon dolardan fazla borcu olduğu iddiasıyla açtığı bir davaydı. Geminin yeni sahibinin kim olduğu bildirilmedi.
 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER