© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ABD'den Yeni Kuzey Akım 2 Yaptırımları

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesine dahil olan Transadria Ltd. kuruluşuna ve iki gemiye yeni yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladı.

Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nın ABD Kongresi'ne Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesine dahil olan iki gemi ve bir kuruluşu listeleyen rapor sunduğunu, ancak ikinci gemi hakkında ayrıntı vermediğini söyledi.

Blinken, "Dışişleri Bakanlığı, değiştirilmiş şekliyle Avrupa'nın 2019 Enerji Güvenliğini Koruma Yasası (PEESA) uyarınca Kongre'ye bir rapor sundu. Raporda, Kuzey Akım-2 boru hattında yer alan iki gemi ve bir Rusya bağlantılı Transadria Ltd. kuruluşu listeleniyor. Transadria Ltd., PEESA kapsamında yaptırıma tabi tutulacak ve gemisi Marlin, bloke edilmiş mülk olarak tanımlanacak" ifadelerini kullandı.

Rusya kıyılarından başlayacak Kuzey Akım-2 Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya kadar iki koldan yılda 55 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatı yapacak.

Projenin inşaatı 10 Eylül’de tamamlandı. Ekim ortasında Nord Stream 2 AG şirketi boru hattının ilk kolunu gazla doldurduğunu bildirmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER