© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ABD'li Askerlerin Yüzde 40'ı Reddetti

ABD Deniz Kuvvetleri, askerlerin yaklaşık yüzde 40'ının Covid-19 aşılarını olmayı reddettiğini açıkladı.

Paylaşılan verilere göre, 75 bin 500 bahriyeli (yüzde 61,1) aşılanırken, 48 bin civarında askerin ise (yüzde 38,9) aşı olmayı reddettiği belirtildi. 102.000 askerin ise hala aşı sırası beklediği kaydedildi.

Kuzey Karolina eyaletindeki önde gelen Deniz Kuvvetleri üssü Lejeune'de aşı olmayı reddeden askerlerin sayısı epey yüksek. Burada Kovid-19 aşısı yaptırma şansı verilen 26 bin 400 askerden 15 bin 100’ü aşı yaptırmamayı tercih etti. Bu da askerlerin yaklaşık yüzde 57’sinin aşı olmadığı anlamına geliyor.

Deniz Piyadeleri sözcüsü Albay Kelly Frushour yaptığı açıklamada: '' Covid-19 aşısının yaygın olarak kabul edilmesinin bize pandemiyi yenmek için en iyi yolu sağladığını tamamen biliyoruz. Pandemiyi ele almanın anahtarı da aşıya güven oluşturmaktır.'' dedi.

Frushour, bir denizcinin bir aşıyı almamayı seçmesinin bir dizi olası nedeni olduğunu söyledi. Sözcü, bazı askerlerin önce başkalarının aşı olmasını istediğini, bazılarının hükümetin aşıyı zorunlu kılmasını beklediğini, bazılarının da aşıya karşı alerjisi olduğunu belirtti. ''Bugün aşı olmayı reddedenler sonradan fikirlerini değiştirebilir" diye ekledi.

Ordu, aşıları şu anda zorunlu hale getiremiyor, çünkü ABD Gıda ve İlaç İdaresi şimdilik sadece acil kullanım izni verdiği için ordu koronavirüs aşılarını zorunlu hale getirme yetkisine sahip değil.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER