© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Almanya İlave RBS15 Mk3 Gemisavar Füzesi Sipariş Etti

Alman Donanması’na ilave füze ve fırlatma sistemi tedariki için Saab ve Diehl şirketleri arasında çerçeve anlaşma imzalandı.

İsveç merkezli Saab ile Alman ortağı Diehl Defence şirketi arasında, RBS15 Mk3 gemisavar füze siparişi için yaklaşık değeri 160 milyon euro olan çerçeve anlaşması imzalandı. Füzelerin Alman Donanması’na 2022 ile 2026 yılları arasında tedarik edilmesi bekleniyor.

Saab basın açıklamasına göre, sipariş Saab ve Diehl arasındaki çerçeve anlaşmasının bir parçası olup, ilerleyen zamanlarda Saab’ın payının 140 milyon euroya kadar çıkacağı, ek tedarik imkânı sunacak. Anlaşma, 2024 yılının sonuna kadar 160 adet füzeye kadar sipariş edilmesine izin veriyor.

Söz konusu sipariş ile sağlanan RBS15 füzeleri ve fırlatma sistemleri, Alman Donanması’nın K130 Braunschweig sınıfı korvetlerine konuşlandırılacak. Sipariş, füze sistemlerine ek olarak, ilgili teçhizat ve hizmetleri de içeriyor. Alman Donanması, 2011’den beri RBS15 gemisavar füzelerini kullanıyor.

Saab Başkanı ve CEO’su Micael Johansson, “Alman Donanması’nı RBS15 sistemleri ile desteklemeye devam etmekten gurur duyuyoruz. Bu çerçeve anlaşma, Diehl Defence ile uzun süredir devam eden iş birliğimizde ve Almanya ile ilişkimizde önemli bir kilometre taşıdır. Ortaklığımızı devam ettirmeye ve son teknoloji gemisavar füze sistemlerimiz ile Alman Donanması’nın kabiliyetlerini desteklemeye devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Diehl Defence Kurumsal Bölüm Kurulu Başkanı ve CEO’su Helmut Raush ise açıklamasında, “Bu yeni sözleşme, Alman Donanması ve hükümet yetkililerinin Diehl Savunması’na ve Donanmaya yönelik modern silah sistemleri alanında Saab ile stratejik iş birliğine duyduğu güvenin bir işaretidir.” ifadelerine yer verdi.

RBS15 Mk3 uzun menzilli gemisavar füzesidir. Tüm hava koşullarında önleme harekâtı kabiliyeti sunmaktadır. Günümüz muharebe şartlarındaki zorluklarının üstesinden gelmek için tasarlanmış ve birden fazla platformda konuşlandırılmak üzere inşa edilmiştir. Şu anda dünya çapında birkaç ülkenin daha silahlı kuvvetlerinde kullanılmaktadır. RBS15 Mk3 gemisavar füzesi, Saab ve Dielh ortaklığı ile üretilmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER