© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Antwerp-Bruges Lİmanİ YENİLENİYOR

Antwerp-Bruges Limanı ve PSA Antwerp, dünya limanlarının en üst seviyesinde rekabet etmeye devam etmek ve müşterilere ek konteyner kapasitesi ve yüksek performanslı bir altyapı sunmak için Europa Terminali'nin rıhtım tarafının ve otomatik tersanesinin iyileştirilmesine yatırım yapıyor

Hazırlık çalışmaları ve testler tamamlandıktan sonra, kapsamlı çalışmaların ilk aşaması artık başlayabilir. Bu aşamada, Artes-Roegiers, Artes-Depret, Herbosch-Kiere ve Boskalis olmak üzere dört yüklenicinin Geçici Ortaklığı mevcut rıhtımı yıkacak, daha fazla uygulama için geçici yapılar kuracak ve 1.200 metrelik ilk bölümün inşaatına başlayacak.

Üç fazda çalışmak, terminalin 10 yıllık çalışma süresinin tamamı boyunca çalışır durumda kalmasını ve gemilerin yanaşmaya devam etmesini sağlayacaktır. Müşterilere sorunsuz bir hizmet sağlamak ve modal değişimi teşvik etmeye devam etmek için, geçici bir mavna rıhtımı iç kısımlarda seyrüsefer için ek bağlama alanı sağlayacaktır. Bu yeni 150 metrelik rıhtımın inşaatı Nisan ayında tamamlandı ve kapsamlı testlerden sonra, artık işlerin sonuna kadar mavnaları elleçlemeye hazır. Çalışmalar sırasında rıhtımın işletilmesinden Antwerp-Bruges Limanı sorumlu olacaktır.

Antwerp Şehri Belediye Meclisi Üyesi ve Antwerp-Bruges Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Annick De Ridder: "PSA Antwerp ile birlikte 13,5 metreden 16 metreye kadar derinleştirilen Europa Terminali sayesinde yolumuza devam edebileceğiz. en büyük konteyner gemilerini alacak. Bu yeni mavna rıhtımı, kapsamlı çalışmalar sırasında iç kısımdaki seyrüsefer için ek bağlama alanı sağlayacak. Bu proje, Flanders'ın ekonomik motoru olan limanımızın rekabet edebilirliği ve sürdürülebilir büyümesi için çok önemli."

PSA Belçika CEO'su Cameron Thorpe: "Europa Terminali'ni yükseltmeye yönelik yatırımlar sırasında müşterilerimize yüksek düzeyde operasyonel teslimat sağlamamız çok önemlidir. Liman ve müşterilerimizle işbirliği içinde bu geçici rıhtımın, PSA Antwerp'e uğrayan mavnalara hizmet vermeye devam edebileceğiİz

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER