© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Ara bağlantı elemanı tedarik edecek ve kuracak

Kasım 2022'de Jan De Nul Group, Scottish and Southern Electricity Networks (SSEN) Distribution ile 2023 yazında anakara İskoçya ile Orkney adası Hoy arasında yerel dağıtım şebekesini güçlendiren 33 kV'luk bir ara bağlantı kablosu tedarik etmek ve kurmak için bir sözleşme imzaladı.

Jan De Nul, yaklaşık 36 km'lik 33 kV deniz altı kablosunun temini ve kurulumunu ve ilgili kurulum aksesuarlarını ve koruma önlemlerini içeren EPCI sözleşmesinden sorumludur. Ek olarak, SSEN Distribution'ın İskoçya Nigg'deki tesislerine 7 km daha yedek kablo tedarik edilecek.

Jan De Nul Group Kıdemli Ticari Müdürü Bart Moens :  “Şirketlerimiz arasındaki ilk iş birliğini işaret eden SSEN Distribution'ın bu ödülünden çok memnunuz. Greenlink projesinin ödüllendirilmesinden sonra, Birleşik Krallık dağıtım şebekesi için bir başka kritik ara bağlantı elemanı tedarik ediyor ve kuruyoruz.”

Hızlı takip programı

Proje, 2023 yazında yapılması öngörülen kurulum çalışmaları ile hızlı bir programa göre ilerliyor. Jan De Nul'un Kablo Döşeme Gemisi Konnektörü, Jan De Nul'un şirket içi kanal açma uzmanlığı ve kablo koruma kapsamını gerçekleştirmek için araçlarla desteklenen deniz altı kablosunu kuracak.

Kablo tedarik sözleşmesi Çin'de Ningbo Orient Wires and Cables (NBO) ile yapıldı. NBO üretimi programa göre tamamladı. Denizaltı kablosu şu anda Jan De Nul'un kurulum çalışmaları için hazırlıklarını tamamladığı Avrupa'ya geçiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER