© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Arkeologlar, ki batık ticaret gemisi buldu

Arkeologlar, Hainan yakınlarında 16. yüzyıldan kalma iki batık ticaret gemisinin kalıntılarını keşfettiler.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Arkeoloji Enstitüsü ve Çin Bilimler Akademisi Derin Deniz Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nden uzmanlar, Hainan Adası yakınlarında 16. yüzyılın başlarından kalma iki batık ticaret gemisinin kalıntılarını keşfettiler. Güney Çin Denizi'nin kuzeybatı sularında. Bu, Hainan Daily gazetesi tarafından bildirildi .

Yayına göre, her iki buluntu da Çin Ming Hanedanlığı (1368-1644) dönemine kadar uzanıyor. İnsanlı dalgıç "Shenhai Yongshi" ("Deep-Sea Bogatyr") sayesinde keşif yapabildiler. Fotoğraf ve video çekerek gemilerin yattığı 1,5 bin metre derinliğe battı.

Keşifleriyle bağlantılı olarak, Hainan idaresi ile birlikte Kültürel Miras Dışişleri Bakanlığı, Sanya şehrinde (adanın güney kıyısı) iki gemi enkazının bulunduğu yerlerin incelenmesinin ön sonuçlarını yayınladı.

Çinli arkeologlara göre her iki gemi de oldukça iyi korunmuş durumda. Ambarlarında, bilim adamlarının yakın gelecekte başlayacağı ayrıntılı bir çalışma olan çok sayıda mal taşındı. Bu buluntuların uluslararası ticaret tarihine ilişkin önemli yeni bilgiler sağlayacağı düşünülmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER