© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

BAE Açıklarında, Petrol Tankeri Silahlı Kişilerce Kaçırıldı

Üç deniz güvenlik kaynağı, İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları Kuruluşu'nun (UKMTO), Umman Körfezi'nde Fucayra yakınlarındaki gemilere aşırı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunmasının ardından, İran destekli güçlerin bölgede bir petrol tankerine el koyduğunu duyurdu.

UKMTO,  Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Fucayra kıyılarında korsanlıkla ilgisi olmayan bir olayın meydana geldiğini belirtmiş, olaya karışan gemi veya gemilere ilişkin hiçbir ayrıntı vermemişti ve Fucayra'nın yaklaşık 60 deniz mili doğusundaki bölgede yaşanan bir olay nedeniyle gemilere aşırı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Ancak denizcilik kaynaklarından Lloyd's List ve denizcilik istihbarat şirketi Dryad Global, olaya karışan geminin Panama bayraklı asfalt/bitüm tankeri 'Asphalt Princess' olduğunu tespit etti.

BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner ise, MV Asphalt Princess'in Dubai merkezli bir şirkete ait olduğunu ve iki yıl önce şirketin bir başka gemisinin Devrim Muhafızları tarafından kaçırıldığını söyledi.

Gandner, haberlere göre Hürmüz Boğazı'na yaklaşırken gemiye dokuz kadar silahlı adamın bindiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı endişeli olduğunu ve Umman Körfezi'nde yaşanan olayla ilgili raporları incelediğini, ancak bir karar vermek için henüz çok erken olduğunu söyledi. Bir sözcü, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın da BAE kıyılarında bir gemide meydana gelen olayı "acil olarak araştırdığını" belirtti.

Geçen hafta Hint Okyanusu'nda İsrail'in işletmesinde bulunan bir tankere düzenlenen saldırıda iki mürettebatın öldürülmesi ve bu saldırıdan ABD, İsrail ve İngiltere'nin İran'ı sorumlu tutması sonrasında bölgede gerilim iyice yükselmişti. İran ise bu iddiaları reddetmişti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER