© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Beşinci gemisini denize indirdi

Hollandalı tersane Thecla Bodewes Tersanesi, LABRX serisinin beşinci dökme yük gemisini denize indirdi

Tersanenin basın servisinin bildirdiğine göre, Kampen'deki (Hollanda) Thecla Bodewes Tersanesi tersanesi, Vertom şirketler grubu için inşa edilen 7.280 tonluk ölü ağırlık Vertom Anette için suya indirme ve isimlendirme törenine ev sahipliği yaptı.

Vertom Anette, LABRX serisi çok amaçlı kuru yük gemilerinin geliştirilmiş operasyonel verimliliğe sahip beşinci gemisidir. Dizel-elektrik tahrik sistemine sahip çevre dostu bir gemi serisi projesi, Groot Gemi Tasarım bürosu tarafından Thecla Bodewes mühendisleriyle işbirliği içinde geliştirildi.

LABRX serisi, dizel-elektrik tahrikli gemiler için en iyi Enerji Verimliliği Tasarım Endeksi (EEDI) ile öne çıkmaktadır. Modern bir güç yönetim sistemiyle birleştirilen bu kurulum, enerji kaybını en aza indirir, genel yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonlarını azaltır. Ayrıca Vertom Anette sevk sisteminin kurulu gücü, eşit kapasitedeki gemilerdeki geleneksel sevk sistemine kıyasla önemli ölçüde daha düşüktür.

LABRX serisinin özellikleri: ölü ağırlık - 7280 ton; uzunluk - 118,60 m, genişlik - 14,30 m; taslak - 6,2 m; Kargo ambar kapasitesi 7.280 tondur.

Vertom şirketler grubu (Roon, Hollanda), malların kıyı taşımacılığı, lojistik, acentelik, nakliye ve tanker kiralama ile ilgili hizmetlerin sağlanmasında uzmanlaşmıştır. Grubun, ağırlığı 1,5 bin ile 12 bin ton arasında değişen yüzden fazla gemiden oluşan bir filosu var.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER