© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Birleşik Krallık Donanmasının Açık Deniz Karakol Gemisi Deniz Testlerinde

Birleşik Krallık Kraliyet Donanmasının River sınıfı açık deniz karakol gemisi HMS Spey, Scotstoun’dan denize açıldı.

Deniz testleri, HMS Spey’in kabulü noktasında önemli bir kilometre taşı oluşturmaktadır ve geminin kabiliyetini ve bütünlüğünü kapsamlı bir şekilde test edilecek. Bu süreç, sistemlerin maksimum düzeyde çalışabilirliği; silahlarının (30 mm’lik ana silahı dahil) canlı ateşlenmesini, geminin motorlarının tam güçte çalıştırılmasını ve gemi Scotstoun’a dönmeden önce en yüksek hızlarının test edilmesini içerecek.

HMS Spey (P234), Birleşik Krallık Kraliyet Donanması için tesliminin son aşamalarında olan Batch 2 River sınıfı bir açık deniz karakol gemisidir. River sınıfı, kıyı bölgelerine deniz güvenliğinin sağlanması ve afet yardımı dahil bir çok görevi yerine getirmek üzere tasarlanmış çok yönlü bir gemidir. 90 metrelik gemi, kaçakçılık operasyonlarında kullanılmasının yanı sıra alçaktan uçan uçakları tespit etmek için bir hava gözetleme radarı ile donatıldı.

HMS Spey, kısa menzilli füzeler, roketler, makineli tüfekler veya patlayıcılarla donanmış hızlı hücumbotlara müdahale için bir 30 mm DS30M Mark 2 ile donatılmıştır. 20 metre uzunluğunda bir uçuş güvertesine sahip olan 90 metrelik gemi, 7 tona kadar orta büyüklükteki bir helikopteri inişi için uygundur ve helikoptere yakıt ikmali yapabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER