© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Birleşik Krallık’ın Type-31 Fırkateynleri Bofors Gemi Topuyla Korunacak

BAE, Birleşik Krallık’ın Type-31 fırkateyn programı için Bofors gemi topu sağlayacak.

BAE Systems, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’nın Type-31 genel maksat fırkateyn programı için Bofors 40 Mk4 ve Bofors 57 Mk3 gemi topu üretecek ve teslim edecek. Anlaşma ile Babcock International üzerinden, Kraliyet Donanması filosunun beş gemisi için gelişmiş, çok amaçlı top sistemi sağlanacak. İlk geminin 2027 yılında hizmete girmesi beklenmektedir.

Sözleşme, beş adet Bofors 57 Mk3 orta kalibreli top ve on adet Bofors 40 Mk4 küçük kalibreli topu içermektedir. Her iki yakın / nokta silah sistemi de gemileri modern ve gelecekteki karmaşık tehditlere karşı korumak için tasarlanmıştır. Silahlar ayrıca, uygun maliyetli programlanabilir Bofors 3P all-target (bütün hedefler için) mühimmatı da dahil olmak üzere Kraliyet Donanması için optimize edilmiş mühimmat türleri sunmaktadır. BAE Systems’in Type-31 programı için çalışma kapsamı ayrıca hizmetler, araçlar, yedek parçalar, dokümantasyon desteğini de içerir. Her iki deniz top sistemi de İsveç’in Karlskoga kentindeki BAE Systems tesisinde üretilecek. Teslimatların 2023 ve 2024 yılları içerisinde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Bofors 57 Mk3 ve 40 Mk4

Bofors 57 Mk3 gemi topu, dünya çapında çeşitli gemi tiplerine monte edilmiştir ve Kanada, Finlandiya, Almanya ve İsveç’in yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri (silah sistemi burada Mk110 da adlandırılıyor) de dahil olmak üzere sekiz ülkenin donanması ve sahil güvenlik birimleri tarafından kullanılmaktadır.

BAE Systems, dünyanın dört bir yanındaki müşterilere 100’den fazla Bofors 57 Mk3 gemi topu inşa ve teslim etmiştir. Bofors 40 Mk4 gemi topu, 40mm ailesindeki en yeni nesildir ve bu sözleşme ile Kraliyet Donanması beşinci operatörü olacaktır. (defenceturk)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER