© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Biyoyakıt-1 klas notasyonu alan ilk gemi

Yunan Carras şirketinin kargo gemisi, sektörde ABS topluluğundan Biyoyakıt-1 klas notasyonu alan ilk gemi oldu

Yapılan açıklamada, Yunan şirketi Carras'a (Hellas) ait olan Ultramax dökme yük gemisi Aquataurus'un ABS sınıflandırma topluluğundan Biyoyakıt-1 sınıfı notu aldığı belirtildi. Bu sınıf tanımı, IMO ve ABS standartlarına uygun olarak %30'a kadar (dahil) biyoyakıt içeriğine sahip biyoyakıt karışımı kullanan gemilere verilir.

“Biyoyakıt, bileşimi ve özellikleri akaryakıta benzer olan sıvı bir hidrokarbon yakıttır ancak mahsuller, tarım ve ormancılık atıkları, hayvan atıkları, bitkisel ve hayvansal yağlar gibi yenilenebilir kaynaklardan üretilmektedir. Bu sayede kuyudan yakıt tankına kadar olan sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olabilirler. Carras (Hellas), %70'i fosil yakıt ve %30'u hidro-işlenmiş bitkisel yağdan (HVO) veya yağ asidi metil esterinden (FAME) elde edilen biyokütleden oluşan, B30'a kadar belirlenmiş karışımları kullanmayı planlıyor" dedi.

Dernek, biyoyakıt kullanma olasılığının, tahrik sistemini veya geminin tamamını modernize etmeye gerek kalmadan çevresel gereksinimleri karşılamak için bir seçenek olduğunu belirtiyor. Aquataurus, bir Wartsilla ana motoru ve üç Yanmar yardımcı motoruyla güçlendirilmiştir.

1862 yılında kurulan American Bureau of Shipping (ABS), uluslararası bir sertifikasyon ve sınıflandırma kuruluşudur ve Uluslararası Sınıflandırma Toplulukları Birliği'nin (IACS) 13 üyesinden biridir. ABS, sınıflandırmayı esas alarak gemi tasarımı ve bakım standartlarının geliştirilmesi ve test edilmesinde uzmanlaşmıştır. Deniz taşıtlarının inşası, onarımı ve işletilmesi üzerinde teknik denetim yapar, seyrüsefer güvenliği gerekliliklerine uygunluk açısından sınıflandırma ve denetimle ilgilenir. Şirketin merkez ofisi Houston'da (Texas, ABD) bulunmaktadır. Şirketin dünya çapında 70 ülkede 200'den fazla temsilciliği bulunmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER