© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

BM Güvenlik Konseyi'ne Bildirdiler

New York 16 Mayıs 2019 WAM Birleşik Arap Emirlikleri Kalıcı Misyonları, BAE kara sularında 12 Mayıs 2019'da meydana gelen ve dört tankerin, iki Suudi bayraklı, bir Norveç bayraklı ve bir Emirlik bayraklı gemi hedef aldığı bir olaya dikkat çektiğini, Suudi Arabistan Krallığı ve Norveç Krallığı dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne ortak bir mektup gönderdi.

BAE'nin New York'taki Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Lana Zaki Nusseibeh, "Bu saldırılar, bölge genelindeki sorumlu paydaşların gerilimi azaltmak için birlikte çalışması gerektiği bir zamanda geldi. BAE, bu saldırıları araştırmak için Suudi Arabistan, Norveç, Fransa ve ABD ile yakın işbirliği yapıyor." dedi.

Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdallah Y. Al-Mouallimi, "Uluslararası dolaşımın güvenliğini ve dünya petrol arzlarının güvenliğini etkileyen bir sabotaj eylemidir. Sonuç olarak, Suudi Arabistan Krallığı en güçlü şartlarla bu terörist saldırıları kınıyor ve uluslararası topluma bu kışkırtıcı ve yıkıcı operasyonlardan sorumlu olanlara sert bir şekilde ayak uydurma çağrısında bulunuyor." dedi.

Saldırılar herhangi bir zayiat, yağ veya zararlı kimyasal madde dökülmesine neden olmamasına rağmen, Umman Körfezi'nde ciddi can kaybına ve çevresel felakete neden olmuş olabilir.

Norveç'in Büyükelçi ve Birleşmiş Milletler'in Mona Juul'un Daimi Temsilcisi, "Gemideki mürettebatın zarar görmemiş olmasına sevindik. Ancak, Norveç gemisinin maddi zararları oldu. Norveç makamları, Emirlik yetkilileri ile yakın işbirliği içinde durum değerlendirmesi sürecindedir." dedi.

Saldırılar Fujairah limanının doğusunda, BAE karasularında gerçekleşti. Fujairah Limanı'ndaki operasyonlar kesintisiz olarak normal şekilde devam etti. BAE, ticari nakliyat ve deniz trafiğini korumak için her türlü adımı atıyor ve ilgili alanlarda daha fazla deniz güvenliği ve güvenliği önlemi aldı.

BAE, Suudi Arabistan ve Norveç de bu saldırıların Uluslararası Denizcilik Örgütü'nü ve uluslararası deniz taşımacılığına maruz kaldıkları tehdidi resmen bildirmeyi amaçlamaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER