© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Brezilya Eski Uçak Gemisini 1.275 Milyon Dolara Satıyor

Fransa'dan satın alınan gemi 2000 ve 2017 yılları arasında Brezilya Donanması tarafından işletildi.

Brezilya Savunma Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, uçak gemisi Sao Paulo ' yu minimum 1.275 milyon dolarlık bir fiyatla satmak için teklif verme sürecinin başladığını duyurdu.
Brezilya bayrağıyla hizmet veren en büyük askeri gemi olan Sao Paulo uçak gemisi, 2000 yılında Donanma tarafından, Fransa'dan Başkan Fernando Henrique Cardoso hükümeti sırasında 12 milyon dolara satın alındı. Gemi, 1960 ile 2001 yılları arasında Brezilya'da işletilen ve daha sonra hurda olarak satılan Birleşik Krallık'tan satın alınan uçak gemisi Minas Gerais'in yerini aldı.
Sao Paulo dünyadaki en eski uçak gemisiydi. Gemi 1960 yılında duyuruldu ve 1963 - 2000 yılları arasında FS Foch adı altında Fransız donanmasına hizmet etti. Fransız kimliği altında, Afrika'daki savaş cephelerinde ,Orta Doğu ve Avrupa'da 32.500 ton, 265 metre uzunluğunda gemi görev yaptı.
Bununla birlikte, Brezilya Donanması ile birlikte, gemi, bir dizi mekanik problem ve kaza ile işaretlenmiş olan kısa ve oldukça sıkıntılı bir kariyere sahipti.  Şubat 2017’de, uçak gemisini yükseltmekten vazgeçtikten sonra, deniz komutanlığı Sao Paulo’yu kalıcı olarak devre dışı bırakmaya karar verdi.
Brezilya donanmasından elde edilen verilere göre, Sao Paulo denizde toplam 206 gün geçirdi, 54.024.6 mil (85.334 km) yelken açtı ve mancınıkla 566 uçak fırlatması gerçekleştirdi. Gemide kullanılan ana uçak , şu anda yer üslerinden işletilen McDonnell Douglas A-4 Skyhawk için ulusal bir isim olan AF-1 deniz uçağıydı.
Uçak gemisi müze olabilir
Sao Paulo Enstitüsü | Bir grup Brezilyalı ve Fransız meraklısı ve eski askeri personeli tarafından oluşturulan Foch, Sao Paulo uçak gemisini satın almakla ilgilenen en büyüklerden biri. Organizasyonun amacı, gemiyi yüzen bir müzeye dönüştürmek.
Airway ile temas halinde olan kurumun temsilcisi Emerson Miura, grubun müzayedeyi görüşmek üzere toplantılara başlayacağını doğruladı, ancak bir tanım çıkarmak için henüz erken. “Uçak gemisi elden çıkarma işleminin bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
Uçak gemisi Sao Paulo (Brezilya'daki en kalabalık ve en zengin eyalet) adını taşıyan organizasyonun planı, tekneyi Santos limanına transfer etmektir. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER