© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Buksér og Berging destek gemisinde çelik kesimi

UZMAR'da açık deniz operasyonları ve römorkörcülük için hibrit tahrikli çapa elleçleme römorkörünün inşaatına başlandı

Uzmar Tersanesi, Norveç merkezli Buksér og Berging için benzersiz bir çekme sistemi ve elektrikli tahrik motorlarına sahip ilk 41 metrelik açık deniz destek gemisinde (OSV) çelik kesti.

Bu gemi, Robert Allan Ltd'nin RAmpage 4100BB-H tasarımına göre, IMO Tier III emisyon standartlarına uygun tahrik gücü ve 125 tonluk çekme kuvveti ile inşa edilecek.

Robert Allan, "Hibrit tip tahrik sistemi, geminin ana motorları devreye sokmadan elektrikli tahrik motorları üzerinde önemli ölçüde çalışmasına olanak tanıyan etkili güç yönetimini içeriyor" dedi.

Bu OSV, dünya çapındaki kıyı ve deniz operasyonları için çekme, çapa elleçleme ve sınırlı güverte kargo transferlerini gerçekleştirmek üzere inşa edilecek.

Gemi inşaat mühendisleri, seyir hızında düşük yakıt tüketimi için gövde direncini ve motor gereksinimlerini en aza indirecek şekilde gövde formunu optimize etmeye odaklandı.

Bu RAmpage 4100BB-H gemisinde, çekme hattı için tasarlanmış kompakt bir tüneli kullanarak geriye ve ileriye doğru çalışabilen, çift tamburlu, yan yana, çapa taşıma vinci bulunacaktır.

Arka operasyonlar iki bağımsız vinç tamburu, iki köpekbalığı çenesi ve pim ünitesi ve çift tamburlu kıç silindiri kullanılarak aynı anda iki çekme halatı ile gerçekleştirilebilir.

Uzmar, bu 1.099 gt'lik OSV'yi yaklaşık 14 m'lik kalıplanmış bir kirişe, 6 m'nin üzerinde maksimum seyir draftına ve 15 knot'un üzerinde serbest hareket maksimum hızına sahip olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER