© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bulgaristan'ın İlk Modern Korveti

Bulgar Donanması için iki adet 2.300 tonluk MMPV 90 korvetin öncü gemisi, Alman gemi yapımcısı NVL Group'un siparişi ve işbirliğiyle Varna'daki MTG Dolphin Tersanesi'nde denize indirildi.

Bulgar gemi yapımcısı MTG Dolphin Shipyard PLC, Alman gemi yapımcısının yönetimi altında, Bulgar Donanması için iki yeni 2.300 tonluk korvet / çok amaçlı modüler devriye gemisi (MMPV) 90'ın ilkini Varna'da denize indirdi. Projenin ana yüklenicisi olan ve çok sayıda Bulgar tedarikçinin katılımıyla NVL Group (eski adıyla Lürssen Defence).

Yeni geminin adı Bulgarca “Cesur” anlamına gelen “ Hrabri ” olacak. 20. yüzyılın başlarından itibaren Bulgar Donanması'nın aynı adı taşıyan torpido botunun gururlu bir varisidir  . İkinci geminin adı “ Smeli ” olacak . Yaklaşık 90 metre uzunluğunda (dolayısıyla MMPV 90 olarak adlandırılıyor) ve 13,5 metre genişliğindeki gemiler, 12 Kasım 2020'de Alman NVL Group ile imzalanan silah sistemleri ve mühimmat hariç 420 milyon Euro değerindeki bir sözleşme kapsamında inşa ediliyor.

İki gemi paralel olarak inşa ediliyor. İlk MMPV için çeliğin kesimi 3 Aralık 2021'de Varna'daki MTG Dolphin'de, ikinci gemi için ise yaklaşık bir yıl sonra 14 Aralık 2022'de yapıldı. İlk MMPV'nin omurgası 17 Haziran'da atıldı. 2022 ve neredeyse bir yıl sonra, 22 Haziran 2023'te ikinci geminin omurgası gerçekleştirildi. İlk geminin 2025'in üçüncü çeyreğinde, ikinci geminin ise bir yıl sonra teslim edilmesi planlanıyor.

Gemiler, NVL Group'un kanıtlanmış OPV-90 tasarımına dayanmaktadır. OPV-90, Brunei Kraliyet Donanması ile Darussalam sınıfı (2011-14 arasında hizmete giren 4 ünite) ve şu anda yapım aşamasında olan Arafura sınıfı (14 ünite) olarak hizmet veren daha küçük 1.650 tonluk OPV-80'den geliştirilmiştir. Avustralya Kraliyet Donanması.

NATO ve AB'nin uluslararası ittifak misyonları çerçevesinde göreve atanan yeni gemiler, modernizasyona ihtiyacı olan Bulgar Donanması'nın hava ve kara tehditleri ile su üstü ve deniz altı tehditlerine karşı koymasını sağlıyor. MMPV projesi şu anda Bulgar Donanmasının en büyük yeni inşa projesidir. İki MMPV 90, envanteri esas olarak eskimiş Sovyet tasarımlarına ve eski ikinci el gemilere dayanan Bulgar Donanmasının yenilenmesine damgasını vuracak. Yeni gemiler, NATO'nun Karadeniz'deki deniz kuvvetlerine de katkı olacak.

 

MMPV 90 silahları ve sensörleri

Geminin silahları boyutlarına göre etkileyicidir ve MBDA VL MICA SAM için 8 hücreli bir VLS, SAAB RBS15 Mk3 SSM için iki ikiz fırlatıcı, bir OTO 76mm SR top, bir Rheinmetall Oerlikon MILLENIUM GUN 35mm CIWS ve iki adet 324mm torpido fırlatıcı içerir. sistemler. Geminin ölçekli modelinden ve SAAB'nin Alman Brandenburg (F123) sınıfı MLU'ya benzer şekilde Diehl Defence ile işbirliği içinde RBS15 Mk3 gemisavar füzelerinin yanı sıra 9LV CMS ve FCS'yi sağlayacağı gerçeğinden, biz elektronik ekipmanın entegre IFF'li bir SAAB Sea Giraffe 4A MFR, köprünün üzerinde SAAB CEROS 200 FCR, arka direkte EOS 500 yangın kontrol direktörü ve ön direkte SAAB SME-serisi ESM, iki navigasyon içereceğini varsayabilir. radarlar ve gövdeye monteli bir sonar (HMS). Tuzak rampaları iki Rheinmetall MASS'dir. Gemi, gemi ortasında iki RHIB taşıyacak ve ayrıca bir Eurocopter AS565MB Panther helikopteri (Bulgaristan envanterinde 2 adet) ve İHA'yı çalıştırmak için bir hangar ve uçuş güvertesi ile donatılacak. MMPV, aynı zamanda büyük bir RHIB için bir kıç rampası ile donatılacak olan kıçta değişken derinlikli bir sonar ve diğer ekipmanı taşıma potansiyeline sahip olacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER