© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Buz Sınıfı Dökme Yük Gemisi Alıyor

Yunan'lı armatör DryDel Shipping, filo portföyünü 2015 yılında üretilen bir Kamsarmax dökme yük gemisiyle genişletti.

Şirketin yayınladığı açıklamaya göre, el değiştiren Nord Beluga (adı Beluga olarak değiştirildi, 2015'te üretildi) DryDel'in Singapur'daki filosuna yeni katıldı.

"Dün, bu olağanüstü geminin Singapur'daki başarılı teslimatı gerçekleşti. Yunan armatör 11 Nisan'da. Fırsat ve büyüme denizlerinde yol almaya devam ederken daha fazla güncelleme için bizi takip etmeye devam edin" dedi

81.841 mt'lik etkileyici bir DWT'ye sahip olan gemi, buz klasındadır ve scrubber teknolojisiyle donatılmıştır. Oshima Shipbuilding'de inşa edildi ve sahibine göre bu gemi, filonun genişletilmesi açısından önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

Beluga'nın da dahil edilmesiyle DryDel'in sahip olduğu filo artık 11 gemiye ulaştı.

Yakın zamanda gemi sahibi, Shin Kurushima Tersanesi ile 64.000 dwt'lik yeni bir N/B gemisinin inşası için bir anlaşma imzaladı.

Geminin 2026 yılında teslim edilmesi bekleniyor ve şirket, anlaşmayı "Shin Kurushima Tersanesi ile işbirliği yapmaktan onur" olarak nitelendirdi.

DryDel Shipping, bu ortaklığın şirket tarihinde önemli bir sayfaya işaret ettiğini, DryDel Shipping adı altında inşa edilen ilk N/B gemisi olduğunu ve önümüzdeki yıllarda şirkete teslim edilmesi beklenen 10. N/B gemisi olduğunu vurguladı. .”

Yunan'lı şirket, "Japonya'daki bu prestijli tersaneyle doğrudan projeleri olan seçkin birkaç Yunan armatörün saflarına katılmaktan gurur duyuyoruz" diye ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER