© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Cape Town'u pis kokuya boğdu

19.000 Sığır İçeren Gemi Cape Town'da Büyük Kokuya Neden Oluyor

19.000 büyükbaş hayvan taşıyan bir gemi, gemideki hayvanların durumuyla ilgili endişelerini dile getirirken, bölge sakinleri Cape Town'da dururken gemiden yayılan kokuyla ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Bloomberg tarafından derlenen gemi takip verilerine göre, 190 metrelik hayvan taşıma gemisi Al Kuveyt , Brezilya'dan iki haftadan fazla bir süre yolculuk yaptıktan sonra Güney Afrika şehrine yanaştı. SPCA'lar Ulusal Konseyi hayvan koruma grubu tarafından yapılan açıklamada , Irak'a kargo taşıyan gemiye, kaptanının işbirliğiyle aralarında veteriner danışmanın da bulunduğu bir ekip tarafından Pazar günü bindirildiği belirtildi . 

Grup, limanın yakınındaki banliyölerde yaşayan insanların şikayetlerine yol açan dışkı ve amonyak birikimine dikkat çekerek, "Gemideki koku hayal edilemez, ancak hayvanlar her gün bununla yüzleşiyor" dedi.

Hayvan hakları aktivistleri, gemideki koşullar ve genellikle uzun yolculuklar nedeniyle canlı hayvanların ithalat ve ihracatına karşı çıkıyor. Aralık ayında İngiltere,   hayvanların neden olduğu stres, yorgunluk ve yaralanmayı gerekçe göstererek canlı sığır, koyun, keçi, domuz ve at ihracatını sona erdirmek için tasarlanan bir yasa tasarısını    sundu .

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER