© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Çin'in Ningbo-Zhoushan Limanı'nda Kriz

Dünyanın en işlek limanlarından biri olan Çin'deki Ningbo-Zhoushan Limanı, Meidong Konteyner Terminali'nde bir personelin Covid-19 test sonucunun pozitif çıkmasının ardından operasyonların askıya alındığı duyuruldu. Bu durumun, geçtiğimiz aylarda Yantian Uluslararası Konteyner Terminali'nde (YICT) yaşanan krizi yeniden canlandıracağı söyleniyor.

Ningbo Zhoushan Limanı genel müdür yardımcısı Jiang Yipeng, 34 yaşındaki bir liman işçisinin COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından tüm operasyonların askıya alındığını ve liman bölgesinin kapatıldığını açıkladı.

Ningbo Zhoushan Limanı, Çin'in Şanghay'dan sonra elleçleme hacmi bakımından en büyük ikinci konteyner limanı. 2020 yılında 1.17 milyar ton elleçleme ile dünyanın en büyük limanı olmuştu.

Terminallerdeki operasyonların askıya alınması Yantian'daki tıkanıklık krizini yeniden canlandıracağı düşünülüyor. Mayıs ayı sonlarında Yantian Uluslararası Konteyner Terminali, birkaç işçide koronavirüs tespit edilmesi sonrasında kısmi olarak kapatılmıştı. Bölgesel yönetimin karantina kurallarının iş gücünde azalmaya neden olmasıyla birlikte tesiste çeşitli zorluklarla karşılaşılmıştı. Limandaki tıkanıklık ve gecikmeler dünya ticaretinde krize neden olmuş, çevredeki limanların da etkilendiği krizde teslimatlarda gecikmeler yaşanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER