© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

CMA CGM, TTI Algeciras’ın Yüzde 50'sini Satın Aldı

Fransız denizcilik ve lojistik devi CMA CGM Group, CMA Terminals iştiraki aracılığıyla İspanya'daki Total Terminal International Algeciras (TTIA) liman terminalinin eksi bir hissesini satın aldı.

Asya, Akdeniz ve Kuzey Avrupa arasındaki ticaretin kesişme noktasında Cebelitarık Boğazı'nda bulunan TTIA terminali, CMA CGM Group filosundaki en büyük konteyner gemilerini barındırma kapasitesine sahip.

Grup, her yıl dünyanın en yoğun ticari nakliye yollarından biri olan Cebelitarık Boğazı'ndaki limanlarda 1.200'e yakın operasyon gerçekleştiriyor.

Yıllık 1,7 milyon TEU kapasiteli çok kullanışlı bir tesis olan TTIA terminali 2010 yılında hizmete açılmış ve Med bölgesindeki ilk yarı otomatik terminaldir.

CMA CGM Group ve Algeciras'taki ortakları, HMM ve DIF Capital Partners, terminali desteklemek ve geliştirmek için güçlerini birleştirecek.

CMA CGM Group Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Christine Cabau Woehrel, “Algeciras'da TTIA terminaline yaptığımız yatırım bölgenin büyüme potansiyeline olan güvenin bir işaretidir ve Cebelitarık Boğazı hizmet yeteneklerimizi güçlendirmek arzumuzu yansıtmaktadır. Akdeniz'in en işlek limanlarından birindeki bu yeni hisse senedi pozisyonu, aynı zamanda CMA CGM Group'un lider liman terminal işletmecisi statüsünü de güçlendiriyor." açıklamasında bulundu.

Grup şu anda 27 ülkede yan kuruluşları CMA Terminals ve China Merchants Holdings International ile ortak girişim olan Terminal Link aracılığıyla 48 liman terminalini işletiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER