© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

CMA CGM'den 2,3 Milyar Dolarlık Sipariş

Fransız denizcilik devi CMA CGM Group, Çinli CSSC'den 2,3 milyar dolar değerinde 22 konteyner gemisi siparişi verdi.

Fransız denizcilik devi CMA CGM, China State Shipbuilding Corporation'a (CSSC) 22 konteyner gemisi siparişi verdi. CSSC, bu siparişleri şirketin üstlendiği en büyük konteyner gemisi siparişi olarak belirtiyor.

Yeni siparişler filoya 223.000 TEU kapasite ekleyecek. Bu, şirketin 2,7 milyon TEU'luk mevcut kapasitesinde yaklaşık yüzde 10'luk bir artışı gösteriyor. CMA CGM, şu anda konteyner gemileri ve ro-ro filosu da dahil olmak üzere 566 gemilik bir filoya sahip.

Siparişler üç sınıf gemiden oluşuyor ve grubun LNG yakıtlı gemilere olan bağlılığını sürdürüyor. Yeni gemilerden on ikisi LNG, altısı 13.000 TEU, diğer altısı 15.000 TEU kapasiteli olacak. Sözleşmede ayrıca 5.500 TEU kapasiteli on adet VLSFO destekli konteyner gemisi yer alıyor.

CMA CGM, gemilerin 2023 ile 2024 arasında filoya katılmasının beklendiğini söyledi.

Sipariş edilen yeni gemiler, küresel gemi sıralamasında radikal değişimler oluşturacak. Sipariş defterleri dikkate alındığında, CMA CGM, Çin'in Cosco'sundan üçüncü sırayı geri almayı planlıyor, Mediterranean Shipping Co (MSC) ise şu anda Maersk'ten liderliği alma yolunda ve dünyanın en büyük konteyner operatörü olmada ilerliyor.

CMA CGM ayrıca, her biri 2020'nin sonunda ve 2021'in başlarında önemli konteyner gemisi siparişleri veren Hapag-Lloyd, MSC, ONE ve Seaspan'a katıldı. Ana hatlar arasında, şu ana kadar sadece Maersk yeni bir gemi siparişi rapor etmemiş olan tek hattır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER