© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Costa Cruises Yeni Gemisini Fincantieri'den Teslim Aldı

Carnival Corporation & plc'nin bir parçası olan Costa Cruises yeni Costa Firenze gemisini Fincantieri'den resmen teslim aldı. Marghera tersanesi ve Floransalı Rönesans'tan esinlenilmiştir. Etkinlik dijital modda gerçekleşti. Gemi ilk olarak 2021'de Akdeniz'de yelken açacak ve batıda iki farklı haftalık güzergah sunacak.

Toplam 135.500 gros tonaj ve 5.200'den fazla yolcu kapasiteli Costa Firenze, toplam 6 milyar € 'dan fazla yatırım için 2023 yılına kadar Costa Grubu için teslim edilecek yedi yeni gemiyi içeren geliştirme planının bir parçası oldu

Costa Firenze, teslim edilecek bu yeni gemilerin dördüncüsü ve üçü daha gelecek.

Şu anda Costa Cruises filosunda faaliyet gösteren 14 gemiden 11'i Fincantieri tarafından inşa edildi.

İki şirket arasındaki sağlam ilişkiyi teyit etmesinin yanı sıra tersanelerde binlerce çalışanın garanti altına alınması da dahil olmak üzere İtalyan ekonomisine önemli bir katkıyı temsil ediyor. Dış şirketler, çoğunlukla iç mekan teçhizatı ile ilgileniyor.

COSTA FIRENZE HAKKINDA

Yeni gemi Costa Firenze, zirvesindeki Floransalı Rönesans'tan ilham alıyor ve güzelliğin zevkini her ayrıntıda somutlaştırarak Floransa şehrinde yüceltiyor.

Ortak alanlar, Floransa'nın bir caddesindeki veya meydanındaki yürüyüşün uyumunu yansıtır: sembolik, örneğin, Floransa meydanını onurlandıran "Piazza della Signoria" gemisinin büyüleyici atriyumudur. İç tasarımın renkleri, desenleri ve şekilleri, Palazzo Vecchio Restaurant veya Medici Restaurant'ta olduğu gibi Floransa Rönesansı mimarisini çağrıştırıyor. Konuklar, kendilerini tamamen geminin estetiğine kaptırabilir ve geniş alanların keyfini çıkarabilir, böylece denizin tadını tam anlamıyla çıkarabilir, dalgaların mavisinin ortasında Floransa tarzına gerçekten dalmış hissedebilirler.

Yeni gemi, özellikle aileler için mükemmel bir tatili temsil ediyor: Gerçekten de, ebeveynleriyle birlikte unutulmaz deneyimler yaşamak için çocuklara ve gençlere adanmış birçok yeni alan var. Bir örnek, 3 kaydıraklı gerçek bir su parkı ve küçükler için su oyunları bulunan bir havuz olan La Laguna Su Parkı'dır. Denizin üzerinde asılı bir macera parkı olan "Rope Garden Macera Parkı" ile gençler için eğlence garantidir. Ayak Bilardolu Teen Playground'u, ayaklarınızla oynayabileceğiniz bir bilardo masası ve beşe beşlik futbol sahasını kaçırmayın. Ailenizle öğle veya akşam yemeği için Pizzeria, Burger Bar, Lanai BBQ, açık hava barbekü; Hızlı ama lezzetli bir mola için, her gün gemide yapılan otantik İtalyan dondurması ile Gelateria var.

Sadece aileler Costa Firenze'yi gerçekten eşsiz bir gemi bulmayacak; birçok teklif, özellikle yemek meraklıları için çiftler için tasarlanmıştır. Teknede konuklar, en talepkar damak zevklerini tatmin etmek için 13 farklı restoran arasından seçim yapabilirler; ünlü Floransa bifteğinin tadına bakabilecekleri, Palazzo Vecchio ve Akdeniz mutfağına adanmış menüleri olan Dei Medici restoranları ve Frutti di Mare restoran ve açık havada tadını çıkarabileceğiniz özel deniz ürünleri atıştırmalıkları sunan Seafood Shack. Daha egzotik tatlar deneyimlemeyi tercih edenler Teppanyaki, Dim Sum veya Hot Pot restoranlarını deneyebilirler.

Costa Firenze ayrıca romantik bir atmosfer için Gül Bahçesi'ndeki Aperol Spritz Bar'da günbatımında bir çiftin mutlu saati, sallanan sandalyeler ve yumuşak aydınlatmalı geniş bir açık hava balkonu gibi samimi anlar için birçok alan sunmaktadır. deniz. Gemideki 9 bar, prestijli İtalyan markalarıyla yapılan ortaklıklar sayesinde gerçekten kaliteli bir seçim sunuyor. Aperol Spritz Bar'a ek olarak, bir başka örnek, konukların gerçekten eşsiz bir şarap tadım deneyiminin keyfini çıkarabilecekleri yepyeni Frescobaldi Şarap Deneyimi'dir.

GÜZERGAHLAR

2021 yılında gemi, Batı Akdeniz'de 8 günlük ve 7 gecelik 2 farklı güzergah ile Akdeniz'i dolaşacak.

28 Şubat 2021'den itibaren mevcut olan ilk güzergah, üç muhteşem İtalyan destinasyonunu içeriyor: Cenova, gezilerin Floransa'yı ziyaret etmek ve gemiye ilham veren sanatsal güzelliğine hayran olmak için ayrıldığı La Spezia ve Napoli. Ardından gemi, fütüristik yapılar ve güzel plajlarla karakterize bir sanat ve bilim şehri olan Valensiya'ya ve Antoni Gaudí tarafından tasarlanan benzersiz ve sembolik binalarıyla tanınan bir sanat şehri olan Barselona'ya doğru yola çıkar. Güzergah, Akdeniz'in bir başka incisi olan Marsilya'da durmak ve ardından Cenova'ya dönmek için Fransa'nın güneyine doğru devam ediyor.

Mayıs-Ekim 2021 arasında geçerli olan ikinci güzergah, gezilerin Roma ve Napoli'yi ziyaret etmek için hareket ettiği Cenova, Civitavecchia'da durur. Gezinti daha sonra, sanatsal ve mimari güzelliklerini ziyaret etmek için hareketli İbiza ve Barselona adasına yapılan çağrılarla İspanya kıyılarına doğru devam ediyor. İtalya'ya dönmeden önceki son durak Marsilya. Daha sonra Çin pazarı için tasarlanan geminin Doğu denizlerinde seyretmesi planlanıyor.

ANA TEKNİK VERİLER

Brüt tonaj 135.500 t

Tüm 323,6 m uzunluk

Kalıplı genişlik 37,2 m

Servis hızı 18 Kn

Maksimum hız 22,6 Kn

Maks yolcu kapasitesi 5.246

Yolcu kabinleri 2.136

Mürettebat kabinleri 701

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER