© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Costamare, 16 Dökme Yük Gemisi Satın Aldı

Merkezi Atina'da bulunan, dünyanın önde gelen konteyner gemi tedarik ve kiralama şirketi Costamare, ortalama yaşları 10 olan, 33.000 ila 85.000 DWT arasında 16 adet ikinci el dökme yük gemisi satın alarak yük taşımacılığına adım attığını duyurdu.

Costamare, gemilerin şu anda spot piyasada faaliyet gösterdiğini, gemilerden ikisinin teslim edildiğini ve geri kalan gemilerin en geç Ocak 2022'ye kadar teslim edilmesinin planlandığını açıkladı.

Şirket, gemilerin ve satıcıların kimliğini açıklamadı, ancak Splash'in haberine göre , Costamare'nin geçen ay Safe Bulkers'tan iki kamsarmax ve Japon Shunzan Kaiun'dan ek bir kamsarmax satın aldığı bilgisi paylaşıldı.

Toplamda 16 kuru dökme yük gemisi Costamare'nin filosuna yaklaşık 932.000 DWT ekleyecek. Bu arada, konteyner filosunda da toplam kapasitesi yaklaşık 581.000 TEU olan 81 gemi bulunuyor.

Costamare Finans Direktörü Gregory Zikos: “Kuru dökme yük gemilerinin satın alımını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Hissedarlarımız için gelişmiş fırsatları sağlayan güçlü temellere sahip likit bir sektöre yatırım yapmaya karar verdik.'' açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER