© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Crisil, Hindistan'ın Gemi Söküm Endüstrisi Gelirinin 2021 Mali Yılında Artacağını Söyledi

Hindistan merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Crisil, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yerel gemi söküm endüstrisi gelirlerinin ve ülkeye daha fazla gemi gelmesi durumu ile yüksek çelik hurda oranları nedeniyle bu mali yılda yıllık bazda yüzde 10 artış kaydetmesinin beklendiğini söyledi.

Hindistan'ın 2019 yılında Gemi Geri Dönüşüm Yasasını yürürlüğe koyması ve gemi geri dönüşümü için standartları belirleyen Hong Kong Uluslararası Sözleşmesi'ne (HKC) katılmasıyla, bu hareket, ülkenin küresel olarak liderlik konumunu güçlendirdi.

Rapora göre, COVID-19 salgını nedeniyle küresel ticaretteki düşüş, deniz taşımacılığını olumsuz etkiledi. Gemicilerin gelirlerine zarar verdi ve daha fazla geminin daha düşük fiyatlarla sökülmesine yol açtı.

Sonuç olarak, Temmuz 2020'de başlayan ikinci çeyrekten itibaren, ilk çeyrekteki sessiz faaliyete kıyasla, sökülmek üzere satın alınan gemi sayısında keskin bir artış oldu.

Hintli gemi sökümcüler, geçen mali yıl satın alınan 1,77 milyon hafif taşıma tonajlı 214 gemiye kıyasla, bu mali yılda toplam 1,9 milyon hafif taşıma tonajı ile 230 ila 240 gemi tedarik edecek.

Crisil'e göre hükümet, HKC'den yararlanarak Avrupa Birliği'nden daha fazla hurda gemisini hedefleyerek Hindistan'ın gemi geri dönüşüm kapasitesini 2024 mali yılına kadar ikiye katlamayı planlıyor.

Hindistan'ın 150 gemi söküm tesisinin 90'ı HKC sertifikalıdır ve bu, ona en yakın rakipleri olan ve henüz HKC'ye katılmamış olan Pakistan ve Bangladeş'e göre bir avantaj sağlıyor. Crisil, bu üç Asya komşusunun küresel olarak gemilerin dörtte üçünden fazlasını söktüğünü söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER