© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Denizbank Batı'nın yüzünden satılmış

Rus Sberbank CEO'su German Gref, Denizbank'ı Batı'nın yaptırımları yüzünden sattık dedi

Rus Sberbank CEO'su German Gref, 3,2 milyar dolara Emirates NBD'ye satılan DenizBank hakkında açıklama yaptı. Gref, Türk pazarındaki bankalarının Avrupa yaptırımları altında zorlandığını ve bu yüzde satıldığını söyledi.

Rossiya 24 kanalına konuşan Gref şunları söyledi:
"Maalesef bu yaptırımlar yüzünden kazanç elde edemiyoruz, bankamıza finansman sağlayamıyoruz, piyasadan para çekemiyoruz. Türk bankamızın Avrupa'nın yaptırımları kapsamında olması onu Türk pazarında rekabet gücünden mahrum bırakıyor" diye açıkladı.

German Gref, Batı'nın yaptırımları olmasaydı DenizBank'taki yüzde 99.85 hisselerini satmayacaklarını belirtti. Gref ayrıca DenizBank'ın satışına ilişkin anlaşmayı bu yıl üçüncü ya da dördüncü çeyrekte tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Rusya'nın en büyük devlet bankası Sberbank'a ait Deniz Bank'ın yüzde 99,85 hissesi, 3,2 milyar dolara Dubaili Emirates NBD grubuna satıldı. Satışın Türkiye, Rusya, BAE ve DenizBank'ın faaliyet gösterdiği birkaç ülkenin onayından sonra gerçekleşmesi bekleniyor. 2018 yılı sonuna kadar bu işlemlerin tamamlanması tahmin ediliyor.

Sberbank 2012 yılında DenizBank'ın yüzde 99,85 hissesini 3,5 milyar dolara Dexia'dan satın almıştı. Hisselerin yüzde 0,15'i ise halka açık.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER