© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Denizcilik DNA'larında varmış...

Yunanistan denizcilik bakanı Christos Stylianides, Norveç denizcilik endüstrisinden liderlerle bir yuvarlak masa tartışmasında, DNA'mız gereği denizci insanlarız” dedi.

Bakanın 9-11 Nisan tarihleri ​​arasında Norveç'in Oslo kentine yaptığı resmi ziyaret, bu iki ülkenin denizcilik konularında uzun bir geleneğe sahip olduğu ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) bağlamında çok iyi bir işbirliğine sahip olduğu gerçeğine dayanıyordu.

Sürdürülebilir denizcilik, liman altyapısının iyileştirilmesi ve "mavi ekonomi", Bakan Christos Stylianides'in Oslo'daki görüşmelerinin merkezinde yer aldı.

Ziyaretin temel amacı, hem üçüncü ülkelerle hem de Avrupa Birliği ile IMO arasında yapılacak müzakerelerde katalizör olarak birlikte hareket etmek amacıyla Yunanistan ile Norveç arasındaki ikili düzeyde ve uluslararası kuruluşlardaki işbirliğini güçlendirmekti.

Bakanın Norveç hükümet yetkilileri ve denizcilik liderleriyle yaptığı toplantıların merkezinde, denizciliğin karbondan arındırılması ve “yeşil geçiş” ile ilgili zorluklar ve fırsatların yanı sıra sürdürülebilir bir “Mavi Ekonomi”yi teşvik etmek için entegre bir yaklaşım benimseme ihtiyacı yer alıyordu. Avrupa'nın rekabetçiliğinin temel faktörü.

Bakan özellikle Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ve Balıkçılık ve Okyanus Politikası Bakanı Cecilie Myrseth ile görüştü.

Aynı zamanda Norveç Kaydı'nın (DNV) merkez ofislerini ziyaret etti ve Norveç Armatörler Birliği'nin yanı sıra yerel denizcilik “kümelenmesi”nin Başkanı ve üyeleriyle bir yuvarlak masa tartışmasına katıldı.

Son olarak Oslo limanını ziyaret ederek yerel yönetim üyeleriyle bilgi aldı ve görüş alışverişinde bulundu.

Oldukça güzel bir atmosferde gerçekleştirilen toplantılarda, Avrupa'nın ortak tutumu olan geleneksel yakıtlara yönelik küresel pazar odaklı bir önlem alınmasının gerekliliği de tartışıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER