© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Dökme yük gemisi Gine'de soyuldu

Marshall Adaları bandıralı bir dökme yük gemisi, şehrin 16 deniz mili güneyindeki Gine'deki Conakry demirleme yerindeyken soyuldu.

Gine Körfezi Ticareti için Denizcilik Alanı Bilinci (MDAT GoG), korsanlığı rapor eden kuruluş, dört silahlı kişinin gemiye bindiğini ve kasadan parayı almak için güç kullandığını söyledi.

Geminin adı kamuoyuna açıklanmadı, ancak deniz güvenliği danışmanları Ambrey, Splash'a etkilenen geminin Suisse Atlantique'in 2021 yapımı ultrmax bulker Nyon olduğunu söyledi .

Geminin İsviçreli sahibi ise; Olayın yaklaşık 30 metre sürdüğünü söyleyen Ambrey, soygun sırasında mürettebatın saldırıya uğradığını ve hafif yaralandığını sözlerine ekledi. Üç deniz mili içinde üç gemi daha vardı ama onlar etkilenmedi. dedi

Geçen yıl, Gine Körfezi'ndeki toplam korsan saldırısı sayısı, 2021'de 35'ten 19'a düştü diyen Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün yıllık korsanlık raporu, geçen yıl 131 küresel olayı belgeledi - 1995'ten bu yana bildirilen en düşük olay sayısı.

Bununla birlikte, ICC Uluslararası Denizcilik Bürosu'nun (IMB) korsanlıkla mücadele kurumu, bu yılın başlarında Hai Soon Diesel Trading'in Success 9 ve Monjasa'nın Monjasa Reformer'ını içeren iki tanker kaçırma olayının ardından bölgede sürekli, sağlam ve koordineli bir deniz varlığı için çağrıda bulunuyor .

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER