© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Donanma Başkanı Değişti

Rusya, Karadeniz'deki Filo Kayıplarından Sonra Donanma Başkanını Değiştirdi

Devlet medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus Donanması komutanı Amiral Nikolay Yevmenov'un yerini aldığını doğruladı. Amiral Alexander Moiseyev, Yevmenov'un yerine Donanma başkomutanlığına atandı. Rusya'nın devlete ait Tass haber ajansının haberine göre, Moiseyev ilk kez Kronshtadt'taki Denizaltı Günü kutlamalarında yeni göreve resmen getirildi.

“Gemi çanaklarının Deniz Kuvvetleri denizaltı mürettebatına teslim töreni başlıyor. Törenin sunucusu, Rusya Deniz Kuvvetleri Başkomutanı Vekili Kahramanı Amiral Alexander Moiseyev" dedi.

Hatırlatmak gerekirse, yeni bir değerlendirmeye göre Rusya donanması, Ukrayna'nın Moskova'nın bölgedeki önemli varlıklarına yönelik bir dizi saldırı sonrasında Doğu Karadeniz'deki operasyonlarını kısıtlıyor.

Bu artan kayıpların ortasında, Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu, donanma varlıklarına yönelik yeni bir dizi koruyucu önlemi duyurmak için devreye girdi.

Moiseyev, 2019'dan beri Rusya'nın Kuzey Filosu komutanıydı ve şimdi Amiral Nikolay Yevmenov'un yerini aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı verilerine göre Yevmenov, 2016 yılında Kuzey Filosu Komutanı iken, 2019 yılında da Rus Donanması Başkomutanlığına atandı.

Tass ayrıca Amiral Alexander Moiseyev'in yerine Koramiral Konstantin Kabantsov'un Kuzey filosunun komutan vekili olarak atandığını bildirdi. Kabantsov, Ekim 2021'den bu yana Kuzey Filosu genelkurmay başkanı ve ilk komutan yardımcısıydı.

Tass, "Kuzey Filo Komutanı Vekili Koramiral Konstantin Kabantsov ve Murmansk Bölge Valisi Andrey Chibis, İmparator III. Alexander stratejik denizaltısının mürettebatını Rus sualtı filosunun 118. yıldönümünü kutladılar." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER