© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

DP World Australia, Tekrar Çevrİmİçİ

DP World Australia, bir siber güvenlik olayının operasyonları üç gün süreyle askıya almaya zorlanmasının ardından tüm tesislerinde operasyonlar yeniden başladı

Siber saldırı, Avustralya'ya giren ve çıkan malların yaklaşık %40'ını yöneten şirketin operasyonlarını sekteye uğrattı ve Melbourne, Sidney, Brisbane ve Batı Avustralya'nın Fremantle'daki konteyner terminallerini etkiledi.

Dubai'nin devlete ait DP World'ün bir parçası olan şirket, yaptığı açıklamada, "Şirketin Avustralya genelindeki limanlarında operasyonlar bugün sabah saat 9'da (22:00 GMT, Pazar) ... gece boyunca yapılan önemli sistemlerin başarılı testlerinin ardından yeniden başladı." dedi.

DP World, gün boyunca yaklaşık 5.000 konteynerin Avustralya'daki dört terminalden taşınmasını bekliyor; ancak devam eden soruşturma ve ağlarını korumaya yönelik müdahaleler, önümüzdeki birkaç gün içinde geçici kesintilere neden olabilir.

DP World, "Bu, soruşturma sürecinin ve bu ölçekte normal lojistik operasyonlara devam etmenin bir parçası" dedi.

Cuma günü ihlali fark ettikten sonra, Avustralya'daki bir avuç yükleme-boşaltma sektörü oyuncusundan biri olan DP World, internet bağlantısını kesti ve yük hareketlerini önemli ölçüde etkiledi.

Avustralya'da geçen yılın sonlarından bu yana siber saldırılarda artış görüldü ve bu durum, hükümetin Şubat ayında kurallarda reform yapmasına ve saldırılara karşı müdahaleyi koordine etmeye yardımcı olacak bir kurum kurmasına yol açtı.

Siber Güvenlik Bakanı Clare O'Neil, ABC Radyosuna verdiği demeçte, "(DP World ihlali), bu ülkede siber olaylara karşı ne kadar savunmasız olduğumuzu ve vatandaşlarımızı güvende tuttuğumuzdan emin olmak için birlikte ne kadar iyi çalışmamız gerektiğini gösteriyor." dedi.

İhlal, hükümetin Pazartesi günü, şirketleri tüm fidye yazılımı olaylarını, taleplerini veya ödemelerini bildirmeye zorlayacak önerilen siber güvenlik yasalarının bazı ayrıntılarını açıklamasıyla gerçekleşti.

DP World herhangi bir fidye yazılımı talebi alıp almadığını belirtmedi.

O'Neil, geçen hafta telekomünikasyon şirketi Optus'ta meydana gelen kesintinin ardından Avustralya nüfusunun neredeyse yarısının yaklaşık 12 saat boyunca internet ve telefon bağlantılarını kesmesinin ardından kuralların telekomünikasyon şirketlerini de "katı siber gereksinimler" altına sokacağını söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER