© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

DSÖ: Aşıda O Meslek Grubuna Öncelik Verilsin

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve dört Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluş, denizciler için Covid-19 aşısının öncelikli olması çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM), dünya genelinde ticari gemilerde çalışan denizcilerin aşıda öncelikli grupta yer alması gerektiğini savunan IMO'ya katıldılar.

Ayrıca uçak mürettebatı çalışanlarına da aşıda öncelik verilmesi istenildi.

Beş örgütün yayınladıkları ortak bildiride, "Nakliye ve hava taşımacılığının güvenli bir şekilde çalışmaya devam edebilmesi için, denizciler ve uçak mürettebatının güvenli sınır ötesi hareketlerinin kolaylaştırılması gerekiyor."

"Denizcilerin ve uçak mürettebatının mümkün olan en kısa sürede aşı yoluyla korunması gerekmektedir." denildi.

Bildirildiğine göre, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri, limanlarına girmelerine izin verilmeden önce gemilere aşılanmış denizciler tarafından mürettebat verilmesini talep etmeye başladı.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), dünyadaki 1,8 milyon denizcinin neredeyse yarısının aşı bulmanın zor olabileceği gelişmekte olan ülkelerden gelmesiyle, sözde aşı pasaportlarının nakliyeyi ciddi şekilde etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu .

Oda, hükümetlerin ortak açıklamayı dikkate almaları gerektiğini söyledi.

ICS Genel Sekreteri Guy Platten, "Denizciler, küresel ticaretin ilerlemesini sağlamak için dünya çapında çok çalışıyor ve şu anda 200.000 denizci, gemilere binmelerini veya gemiden inmelerini engelleyen aşırı sert kısıtlamalardan etkileniyor," dedi.

"ICS ve diğer kuruluşlar, denizciler için bu ayrıcalığı elde etmek için çok uğraşıyor ve dünyanın dört bir yanındaki hükümetleri BM'nin çağrısına kulak vermeye çağırıyoruz. ''

"Denizciler aşı uygulamasının hayati bir parçası ve kendilerinin aşılanması ve unutulmaması gerekiyor."

Mürettebat değişikliği krizinin doruğunda, 400.000 kadar denizci gemilerinde mahsur kaldı çünkü hükümetler virüsün daha fazla yayılabileceği endişeleri yüzünden denizcileri gemilerde mahsur bıraktılar.

Bazı hükümetler mürettebat değişikliklerini kabul etti ve buna izin verdi, ancak çoğu kabul etmedi.

O zamandan beri, sektör rakamları, mürettebatın içinde bulunduğu kötü duruma dikkat edilmemesinin denizcileri sektörden uzaklaştırarak işgücü sıkıntısına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER