© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Dünyanın En Büyük Sivil Hastane Gemisi 'Global Mercy' Teslim Edildi

Dünyanın en büyük sivil hastane gemisi 'Global Mercy' , uluslararası yardım kuruluşu Mercy Ships'e teslim edildi.

Stena RoRo'nun proje yönetimi altında Çin'deki Tianjin Xingang tersanesinde inşa edilen 37.000 grostonluk gemi, Afrika'daki ilk görevinde konuşlanmadan önce Avrupa'ya ilk yolculuğunu gerçekleştirecek.

Bu eşsiz gemiyi yaratma projesi 2013 yılında başladı. İsveçli Stena RoRo projenin tasarımından, taahhüdünden ve uygulamasından sorumlu oldu. Geminin inşası Çin'deki Tianjin Xingang tersanesinde yapıldı. Lloyd's Register sınıfı gemi, Malta bayrağı altında seyredecek ve Afrika kıyılarında faaliyet gösterecek.

Gemi , Afrika'daki görevine başlamadan önce ekipman tedariki ve mürettebat sürecini tamamlamak için Belçika'nın Antwerp Limanı'na ilk seferini yapacak.

'Global Mercy' , Mercy Ship'in 2007'den beri Afrika'da hizmet veren 'Africa Mercy'ye katılacak.STK'nın misyonunun bir parçası olarak dünyanın en yoksullarına ücretsiz sağlık hizmeti sağlayacak. Mercy Ships, ilk kez organizasyonun özel ihtiyaçları için tasarlanmış ve inşa edilmiş bir gemiye sahip olacak. Önceki gemiler daha küçüktü ve yolcu ve diğer operasyonlardan hastane gemilerine dönüştürüldü.

Gemide altı ameliyathane, 200 kişilik yatak, bir laboratuvar ve bir göz kliniği bulunuyor. Mürettebat ve tıbbi personel sayısı 641 olacak ve gemideki hizmetlere ek olarak, gemi ayrıca diş ve tıp klinikleri ve toplum sağlığı eğitimi de dahil olmak üzere programları destekleyecek.

Global Mercy, Mercy Ships'in Afrika kıtasındaki etkisini iki katından fazla artıracak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER