© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Dünyanın İlk Metanol Yakıtlı Römorkörü 2023'te Hizmete Girecek

Dünyanın ilk metanol yakıtlı römorkörü olan 'M/V Hydrogen One', 2023'te hizmete girecek.

Maritime Partners, Elliott Bay Design Group, e1 Marine ve ABB işbirliği ile üretilen, dünyanın ilk metanol yakıtlı römorkörü olan M/V Hydrogen One'ın Maritime Partners'ın filosuna katılacağı ve 2023'te hizmete gireceği açıklandı.

M/V Hydrogen One römorkörü , IMO 2030 hedefleriyle uyumlu olacak ve ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı 'nın Alt Bölüm M düzenlemelerinin tüm gereksinimlerini karşılayacak. İsviçreli teknoloji şirketi ABB'nin elektrik gücü dağıtımı ve otomasyonundan, e1 Marine'in metanolden hidrojene yakıt hücresine kadar kanıtlanmış, verimli teknoloji kullanılarak ve Elliott Bay Design Group tarafından tasarlanan römorkör, yakıt ikmali gerekmeden önce 550 mile kadar standart operasyonel hızlarda performans gösterebilecek.

Maritime Partners'ın Kurucu Ortağı ve Operasyon Müdürü Austin Sperry, 'M/V Hydrogen One, 1.600 gemiden oluşan filomuza katıldığında, yalnızca mükemmel emisyon azaltma özelliğini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda son derece işlevsel, güvenilir ve uygun maliyetli operasyonlar da sunacak.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER