© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Ece Üngör su balesinde tarih yazıyor

Yüksek Denizcilik Okulu 1985 Makine mezunu Şenol Üngör'ün kızı, Artistik yüzme (eski adıyla su balesi) milli takım solistimiz Ece Üngör ve değerli antrenörü Laçin Irazca Kökçay tarih yazmaya devam ediyorlar.

Artistik yüzme (eski adıyla su balesi) milli takım solistimiz Ece Üngör ve değerli antrenörü Laçin Irazca Kökçay tarih yazmaya devam ediyorlar. Maalesef, ülkemizde fazla tanınmayan ve takip edilmeyen bu spor dalında, sessiz sedasız büyük başarılara imzalar atılıyor.

İki hafta önce Fukuoka/Japonya'da da düzenlenen Dünya Şampiyonasında serbest solo kategorisinde, 29 ülke içerisinde önce finale kalıp, ardından finalde dünya 10.’su olmuşlardı. 16 yaşındaki Ece bu şampiyonada yarışan en genç sporcu idi.

Bugün ise, Maderia/ Portekiz'de yapılan LEN Avrupa Gençler Şampiyonası, serbest solo branşı elemelerinde solistimiz Ece Üngör 18 ülke içerisinde 5. olarak finale yükseldi. Final yarışları 5 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Ülkemizin artistik yüzme sporu tarihinde eşi-benzeri bulunmayan bu başarılar sayesinde diğer ülke sporcuları, antrenörleri ve hakemler artık sporcumuza / antrenörüne ve sonuçta ülkemize saygı dolu gözlerle bakıyorlar.

Hedef odaklı, azim ve gayretle çalışarak ve tabiki yeni kuralları da son derece iyi özümseyerek, bu üstün başarılara ulaşıldı.

Sevgili Ece Üngör ve Laçin Irazca Kökçay bizlere ve ülkemize yaşattığınız gurur için size sonsuz teşekkürler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER