© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Economou'nun Yönetİm Kurulu Adaylığını Reddettİ

ABD merkezli kuru yük gemi sahibi Genco Shipping, Yunan Tycoon Economou'nun Yönetim Kurulu Adaylığını Reddetti

George Economou tarafından kendi kuruluşu GK Investor LLC aracılığıyla Randee Day ve Robert Pons'un şirketin 2024 yıllık toplantısında Yönetim Kuruluna aday gösterilme önerisini oybirliğiyle reddettiğini açıkladı

Yakın zamanda bağlı kuruluşu GK Investor aracılığıyla ABD merkezli kuru yük gemi sahibi Genco Shipping & Trading'in %5,4 hissesini satın alan Yunan denizcilik iş adamı George Economou, Genco yönetim kuruluna iki adayı aday gösterdi.

Yazdan bu yana Yunan denizcilik patronunun ilgisini çeken başka bir şirket daha oldu.

Şimdi Genco şirketi, yaptığı açıklamada, her iki adayın da "kapsamlı bir şekilde değerlendirildiğini" ve bağımsız direktörlerden oluşan aday gösterme ve kurumsal yönetim komitesinin oybirliğiyle aldığı tavsiye kararına göre bu kişileri yönetim kuruluna eklemenin "en iyi durumda olmayacağına" karar verdiğini söylüyor. Şirketin veya hissedarlarının menfaati.”

Genco'nun açıklaması şöyle: "İnceleme sürecinin bir parçası olarak, aday belirleme ve kurumsal yönetim komitemiz her iki adayla da görüştü ve bunların sırasıyla kurulumumuzun mevcut becerilerine ve uzmanlığına katkıda bulunmadığını veya denizcilik ve ilgili sektörlerde yeterli deneyime sahip olmadıklarını belirledi."

Hatırlatmak gerekirse, birkaç ay önce George Economou, hem Randee'nin hem de Robert'ın son derece alakalı geçmişlere sahip olduklarının altını çizmişti; bu geçmişler, kendi görüşüne göre, yönetim kurulu odasına katkı sağlayacak ve Genco'nun geciken performansının giderilmesine yardımcı olacaktı.

Denizcilik danışmanlığı ve danışma grubu Day & Partners'ın başkanı ve CEO'su Randee Day, kurumsal yönetim, yeniden yapılandırma, birleşme ve satın almalar ve denizcilik finansmanı alanlarında 35 yıllık deneyime sahiptir ve şu anda International Seaways ve Eagle Bulk Shipping'in direktörlüğünü yapmaktadır.

Bayan Day, DHT Maritime'ın eski geçici CEO'su ve Seabury Group'un genel müdürüdür.

Daha önce, açık deniz platform gemi operatörü Tidewater'ın yanı sıra kuru yüklerin aktarılmasında uzmanlaşmış bir nakliye şirketi olan Guardian Navigasyon'un (eski adıyla Valhalla Shipping) yönetim kurullarında görev yapmıştı.

Öte yandan Robert M. Pons, telekom ve teknoloji şirketlerinde uzmanlaşmış bir yönetim danışmanlığı şirketi olan Spartan Advisors'ın başkanı ve CEO'sudur.

Pons, halka açık 16 şirketin yönetim kurullarında görev yapmıştır ve CEO olarak ve üst düzey yönetici pozisyonlarında 40 yıldan fazla uygulamalı işletme tecrübesine sahiptir.

Şu anda Marpai'nin direktörlüğünü yapmaktadır ve daha önce Seachange International'ın İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmış, ayrıca CCUR Holdings, Alaska Communications ve Inseego Corp.'da direktör olarak görev yapmıştır.

Daha önce altyapı, telekomünikasyon, inşaat, enerji teknolojisi, oyun ve yaşam bilimleri alanlarında yan kuruluşlar işleten halka açık bir holding şirketi olan HC2 Holdings'in yüzde yüz iştiraki olan PTGi-ICS'in genel başkan yardımcısıydı.

Daha önce teknoloji, medya, iletişim ve finansal hizmet şirketlerine yönelik küresel bir danışmanlık firması olan TMNG Global'de Sermaye Piyasalarından sorumlu kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca Uphonia ve FreedomPay gibi teknoloji şirketlerinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER