© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

EDHEC Yelken Yarışlarında Türk Bayrağı Dalgalandı

Fransa’da her yıl farklı ülkelerden üniversite yelken takımlarının katılımıyla gerçekleşen Course Croisiere EDHEC yelken yarışları bu yıl 50. yaşını kutladı. 25’i aşkın ülkeden gelen 230 üniversite yelken takımı arasında mücadele eden Bahçeşehir Üniversitesi Yelken Kulübü (SailingBAU) öğrencileri birincilik elde etti.

Fransa’nın kuzeyindeki Brest kenti, 16-23 Nisan tarihlerinde bir hafta boyunca EDHEC organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

Sadece üniversite öğrencilerine açık olan Course Croisiere EDHEC etkinliğinin tamamında  üniversite öğrencileri görev alıyor, aralarında profesyonel veya deneyimli yönetici bulunmuyor.  Bir hafta boyunca devam eden yelken mücadelesinde farklı ülkelerden gelen en iyi üniversiteli yelkenciler şampiyonluk için kıyasıya mücadele ettiler.

BAU Sailing Team bu yıl üçüncü kez yer aldığı EDHEC’te yarıştığı J80 sınıfında elde ettiği derecelerle final mücadelesine katılmaya hak kazandı.

Engin Özgen kaptanlığında, Denizcan Erbil, Berk Balta ve Alpcan Kuseybat’tan oluşan SailingBAU ekibi, Longtze tip teknelerle gerçekleştirilen final mücadelesinde topladığı puanlarla EDHEC’in 50.Yıl Şampiyonluğunu kazandı.

Podyumda şampiyonluk kupasını Türk ve BAU bayrakları ile birlikte kaldırmanın gururunu yaşayan BAU Sailing Team, uluslararası yarışlarda daha da büyük başarılara uzanmak için yelken açmaya devam edeceklerini söyledi.



 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER