© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Ege Çelik'ten çevre direnişine basın açıklaması

Son bir haftada basında yer alan haberlerle, şirketimiz hakkında asılsız, haksız ve hukuksuz iddialar dile getirilmiştir.

Şirketimiz Ege Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2010 yılında faaliyetine başlamış olup İzmir, Aliağa’daki tesisinde gemi geri dönüşüm sektöründe başarılı ve yüksek standartta çalışmalarını sürdürmektedir.

Son bir haftada basında yer alan haberlerle, şirketimiz hakkında asılsız, haksız ve hukuksuz iddialar dile getirilmiştir. Tüm haberler şirketimizden tek bir bilgi dahi alınmadan, telefonla ulaşılması her an mümkünken bir kez bile sorulmadan yapılmıştır.

Şirketimizin tüm faaliyetleri yasalara, uluslararası mevzuata ve sağlığa uygundur.

Aliağa limanına getirilen gemiler Atıkların Sınır Ötesi Taşınması (Basel konvansiyonu), Avrupa Birliği gemi geri dönüşüm yönetmeliği ve ulusal mevzuata uygun şekilde ülkemize getirilmiştir. Tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi; ön kontrollere, mevzuata ve yasalara uygun olarak tüm gereklilikler sağlanmıştır.

Tüm tehlikeli atık envanteri detaylarıyla birlikte eksiksiz hazırlanmış ve akabinde ilgili kurumlara teslim edilerek onayları alınmıştır. Tehlikeli atık envanterleri (IHM), Hong Kong konvansiyonu ve Avrupa Birliği gemi geri dönüşüm yönetmeliğine uygun şekilde hazırlanmış ve bağımsız klass kuruluşlarınca denetlenmiştir.

Radyasyon raporları Türkiye’de akredite olan firma tarafından yapılmıştır. IHM raporları eksiksizce hazırlanıp Bakanlığa sunulmuştur. IHM raporları tüm detayları ile birlikte verilmiştir. Ayrıca IHM raporları RINA (bağımsız Klass) tarafından da onaylanmıştır.

Diğer yandan bu gemiler 2010 senelerine kadar kullanılmıştır. Scirocco gemisi 2018 yılına kadar kullanılmıştır.

Gelen denizaltıların (aynı sınıf aynı yıllarda üretim) da iki tanesi hali hazırda İtalyan Donanmasında kullanılmaktadır. Kaldı ki gelen tüm gemiler uzun senelerdir kullanılan ve bu sebeple de herhangi bir şekilde sağlığa zararlı madde barındırma ihtimali olmayan gemilerdir.

Zira hem İtalya hem Avrupa Birliği’nin katı denetimleri söz konusudur. Donanma dahil hiçbir kurum bu denetimlerden azade değildir. Raporlar düzenli olarak alınmaktadır. Tüm raporlar RINA onaylıdır. Avrupa Birliği denetim raporunda açıkça “uyumlu” olduğumuz yer alırken yapılan haberler haksız ve hatalıdır.

Tüm bunların yanı sıra şirketimiz insan ve çevre sağlığı hususunda oldukça hassastır. Bugüne kadar hiçbir zaman herhangi bir biçimde ülkemiz doğasına ve/veya insanına zarar verecek bir faaliyette bulunmamıştır.

Şirketimiz; ülkesini seven ülkemizin zenginleşmesini ve refaha kavuşmasını önceleyen ve bu sebeple de hukuka uygun, çevreye saygılı ve yatırımlarıyla iş sahası oluşturan bir şirkettir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER