© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

'En Büyük Korsan' Belli Olacak

Yat sınıfında yarışanlarla Pirat sınıfına gönül veren yelkencileri karşı karşıya getiren ve “En Büyük Korsan”ı belirleyecek “Siyah İnci Yat / Pirat Savaşları”nın ikincisi bu yıl 28 Ekim Pazar günü Kalamış Koyu’nda yapılacak.


İlki geçen yıl düzenlenen keyifli etkinlikte “En Büyük Korsan” unvanını yarışları birinci bitiren Oğuz Ayan kazanmıştı.

Sınıf sembolü “balta”, adı ise “korsan” anlamına gelen Pirat sınıfı yılı yine keyifli bir etkinlikle noktalamaya hazırlanıyor.

“Yat / Pirat Savaşları”nın ikincisi TYF Pirat Sınıf Komitesi ve Motorboat & Yacthing Dergisi işbirliğinde, TYF İl Temsilciliği himayesinde 28 Ekim Pazar günü yapılacak.

Yat ve Pirat sınıfında yarışan iddialı yelkencileri “En Büyük Korsan”ı belirlemek için karşı karşıya getirecek “Siyah İnci” yarışlarına geçen yıl olduğu gibi İstanbul Yelken Kulübü ev sahibi olacak.

24 yat yarışçısı ve 24 Pirat yarışçısı Pirat sınıfı eş teknelerle filo yarışı yapacaklar. Gün içinde toplam 15 yarış hedefleniyor. Günün sonunda ise 2018 yılının “En Büyük Korsanı” ilan edilecek.
 
Mücadelenin kıyıdan rahatlıkla izlenebilmesi ve taraftarların destekledikleri takımları coşturması amacıyla parkur kıyıya çok yakın kurulacak.   

Bu eğlenceli ve keyifli mücadeleye Eker pek çok ürünü, Narr Head Wear yarışa özel tasarladığı boyunluklar ve yelken sporcusu/müzisyen Cihan Güven de hem müziği hem de yarışı anlatımıyla katkı sağlayacak, renk katacak.

“Siyah İnci” yarışlarının ilk start düdüğü saat 11.00’da İstanbul Yelken Kulübü’nden çalacak. Tüm yelken sevenler denizdeki büyük çekişmeyi İYK tesislerinden izleyebilecek.

Yarışın tarafları ise şöyle:

  PİRATÇILAR    DÜMENCİ  FLOKÇU P1   Haluk Suntay  İrfan Gezici P2   Şükrü Sanus  Şükran Albayrak P3   Burak Cora  İrfan Papila P4   Lütfü Ceylan  Fatih Gökmen P5   Ferruh Yegani  Murat Yücel P6   Alper Ekim  Atakan Denizer P7   Çağlan Kuruner  Burçin Ahıskal P8   Mustafa Durna  Oğuz Sayıner P9   Burçin Kandemir   Barlas Atilla P10   Emre Tuksal  Derin Tuksal P11   Cenker Baturay  Yusuf Oben  P12   Kerem Kılıç  Ceren Çiçek


 YATÇILAR

   DÜMENCİ  FLOKÇU  Y1    Aydın Yurdum   Barış Ünlü  Y2    Emir İçgören   Yiğit Gözübüyük  Y3    Onur Bilgen    Y4    Edhem Dirvana   Can Bayülken  Y5    Tuluğ Edige   Sami Uslu  Y6    Alper Tek   Emre Ayan  Y7    Gürsel Öztürk   Doğan Dabak  Y8    Deniz Yılmaz   Şahin Akın  Y9    Bahadır Bozdağ   Alikan Tunalı  Y10    Berk Arat    Y11    Hulki Özcan   Zeynep Fencimen  Y12    Ali Tezdiker   Özgün Fırtına

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER