© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Endonezya'nın 'KRI Teluk Youtefa' İsimli Tank Çıkarma Gemisi Göreve Başladı

Endonezya Donanması, üçüncü Teluk Bintuni sınıfı tank çıkarma gemisini hizmete aldı.

'KRI Teluk Youtefa' (522) adlı gemi, 12 Temmuz'da Cakarta'nın kuzeyinde yer alan Tanjung Priok Limanı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi.

Gemi, ülkenin önemli tersanelerinden biri olan PT Daya Radar Utama'da inşa edildi. Sınıfının ilk iki gemisi KRI Teluk Bintuni (520) ve KRI Teluk Lada (521), 2015-19 yılları arasında hizmete alınmıştı.

Sınıfının, Teluk Palu (523) ve Teluk Calang (524) gemilerinin ise bu yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Endonezya Donanması, 27 Şubat'ta Batı bölgesindeki Riau adalarında Teluk Weda (526) ve Teluk Wondama (527) gemilerini denize indirmişti. İki gemi için, 2019'da PT Bandar Abadi ile Endonezya Savunma Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmanın tutarı 25,2 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Endonezya Deniz Kuvvetleri aynı sınıftan toplamda 12 adet tank çıkarma gemisini envanterine almayı planlıyor. Teluk Bintuni sınıfı tank çıkarma gemileri Endonezya tarafından yerli olarak inşa edilmektedir.

Teluk Bintuni sınıfı gemiler toplam 120 metre uzunluğa, 18 metre genişliğe ve 3 metre yüksekliğe sahiptir. Gemiler, mürettebat dahil olmak üzere 476 yolcuya ilaveten bir adet helikopter ve 10 adet Leopard Ana Muharebe Tankı taşıyabilecek kapasitededir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER