© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

'Ergün Reis A' Gemisi Bakan Karaismailoğlu'nun Katılımıyla Suya İndirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamburnu Tersanesi’nde Başaran Gemi Sanayi tarafından inşa edilen balık avlama gemisinin suya indirme törenine katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamburnu Tersanesi’nde Başaran Gemi Sanayi tarafından inşa edilen 'Ergün Reis A'  isimli balık avlama gemisinin suya indirme törenine katıldı.

Törende konuşan Karaismailoğlu, Türkiye’nin özellikle balıkçı gemisi ihracatında son yıllarda önemli mesafeler aldığını söyledi. “Yerli ve millî gemi sanayimiz ile gurur duyuyoruz” diyen Karaismailoğlu “Karadeniz’i Türk Ticaret Gölü’ne çevirmek için attığımız adımlarda, bölgemize Bakanlık olarak yaptığımız yatırımlar geniş yer tutuyor. Bölgemizde denizcilik sektörümüze çok önemli yatırımlar yaptık. Bir çok projemizde halihazırda devam ediyor. Tamamı 440 bin metrekare olan Yeniçam tersanemizde 11 adet üretici firma faaliyet gösteriyor. Bu alanda, 300 kardeşimiz de istihdam ediliyor. Her tonajdaki balıkçı teknelerimiz ile diğer gemilerin bakım ve onarımının yapılabildiği tersanemizde, birçok Avrupa, Asya ve Afrika ülkesi için de gemi yapımı devam ediyor. Yatırımlarımızla bölgenin ekonomik gelişimini, bütünsel kalkınma yaklaşımımız doğrultusunda destekliyoruz” diye konuştu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER